Google Sodar - Έξυπνη εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για να τηρήσετε τις αποστάσεις των 2 μέτρων

social distancing app free by google web app

Το Sodar είναι μία έξυπνη web εφαρμογή για Android συσκευές που δημιούργησε η Google, για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) και την κάμερα της συσκευής μας, για να προβάλλει το όριο των 2 μέτρων στον χώρο τον οποίο βρισκόμαστε. Η συγκεκριμένη απόσταση μειώνει σημαντικά την πιθανότητα να μεταδοθεί ο κορονοϊός σε εμάς από άλλα άτομα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να επισκεφθούμε την σελίδα της εφαρμογής και να σκανάρουμε τον QR κωδικό με την κάμερα της Android συσκευής μας. Παράλληλα, θα πρέπει να έχουμε εγκατεστημένη την Android έκδοση του Google Chrome, αφού η εφαρμογή λειτουργεί μέσω αυτού. Οφείλουμε να ενημερώσουμε πως λόγω του ότι η εφαρμογή είναι νέα, ενδέχεται να υπάρξουν ασυμβατότητες με κάποιες συσκευές, οι οποίες θα λυθούν σύντομα από την Google.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: sodar.withgoogle.com/

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram