Lubuntu - Δωρεάν λειτουργικό σύστημα για αδύναμους υπολογιστές

Lubuntu για παλιούς υπολογιστές


Το Lubuntu είναι ένα γρήγορο και ελαφρύ λειτουργικό σύστημα με καθαρό και εύχρηστο περιβάλλον εργασίας. Φυσικά, πρόκειται για μία διανομή Linux, η οποία βασίζεται στο πασίγνωστο Ubuntu αλλά εδώ χρησιμοποιείται το ελαφρύ γραφικό περιβάλλον LXDE / LXQT, και μια επιλογή από εύχρηστες και εξίσου ελαφριές εφαρμογές.

Εξαιτίας αυτού, το Lubuntu έχει πολύ χαμηλές απαιτήσεις στο υλικό του υπολογιστή μας. Για την ιστορία, το Lubuntu ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 από τον Mario Behling και αναβαθμίζεται εδώ και πολλά χρόνια από τον Julien Lavergne.

Στο Download link που σας δίνουμε, θα μεταφερθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διανομής όπου μπορούμε να κατεβάσουμε την τελευταία έκδοση (20.04) η οποια είναι LTS και σημαίνει πως είναι μια έκδοση μακράς υποστήριξης για 3 χρόνια από τη δημιουργία της.

Επίσης, μπορούμε να κατεβάσουμε την προτελευταία LTS έκδοση (18.04) για 64bit και 32bit υπολογιστές. Επίσης, υπάρχει μια έκδοση για Raspberry Pi.

Έκδοση: 20.04 (LTS)
Μέγεθος: 1.6 GB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: Mario Behling
Πηγή: lubuntu.me
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram