Metacritic - Συνάθροιση κριτικών για ταινίες, σειρές και βιντεοπαιχνίδια


metacritic critics score user reviews

Σίγουρα στο διαδίκτυο υπάρχουν πάρα πολλές ιστοσελίδες που δημοσιοποιούν κριτικές για ταινίες, σειρές, παιχνίδια, μουσικά άλμπουμ ή και βιβλία. Όπως είναι λογικό, πολλές φορές οι κριτικοί διαφωνούν και είναι δύσκολο να βγει ένα συμπέρασμα για το αν ένα βιντεοπαιχνίδι ή μία σειρά αξίζει τον χρόνο μας.

Εδώ φαίνεται η αξία μίας ιστοσελίδας σαν το Metacritic, αφού αυτή είναι υπεύθυνη να συγκεντρώσει κριτικές από τις υπόλοιπες ιστοσελίδες και έπειτα να τις συνδυάσει. Αυτό γίνεται με έναν σταθμισμένο μέσο όρο, ο οποίος έχει εύρος από 0 έως 100. Ανάλογα με τον μέσο όρο, το "προϊόν" θα αποκτήσει πράσινο, πορτοκαλί ή και κόκκινο χρώμα, όμως τα όρια των χρωματικών ζωνών είναι διαφορετικά ανάμεσα σε παιχνίδια, ταινίες και μουσική.

Τα τελευταία χρόνια η ιστοσελίδα έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη και επιρροή, ειδικά στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών. Τα user reviews, δηλαδή οι κριτικές από χρήστες, συχνά διαφέρουν σημαντικά σε σχέση με το metascore των κριτικών με αποτέλεσμα τα αίματα ανάβουν.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία χρήσιμη ιστοσελίδα που μπορεί να βοηθήσει να βγάλουμε ένα γρήγορο συμπέρασμα, πριν βέβαια δούμε με τα μάτια μας την ταινία, ή το παιχνίδι.


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.metacritic.com

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram