ThrottleStop - Ένα ισχυρό πρόγραμμα για να βελτιώσουμε τη θερμοκρασία του laptop

Throttle Stop

To Throttle Stop είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows που μπορεί να μας βοηθήσει να αυξήσουμε τις επιδόσεις του υπολογιστή μας. Πιο συγκεκριμένα μέσω αυτού μπορούμε να εντοπίσουμε και να διορθώσουμε το throttling του επεξεργαστή μας.

Ως Throttling, ονομάζουμε τη μείωση της ταχύτητας του επεξεργαστή μας, όταν ο υπολογιστής ή το laptop μας φτάσει στα όρια του. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην αύξηση  της θερμοκρασίας του, στη μη επαρκή τροφοδοσία ή σε άλλους παράγοντες και αποτελεί ένα από τα κύρια προβλήματα των laptop.

Μέσα από το Throttle Stop μπορούμε να πειράξουμε διάφορες ρυθμίσεις του επεξεργαστή μας και να μειώσουμε το φαινόμενο throttling. Για παράδειγμα, μπορούμε να κάνουμε undervolt, ώστε αυτός να λειτουργεί με μικρότερη τάση ρεύματος, μειώνοντας τη θερμοκρασία του και διατηρώντας σταθερές επιδόσεις.

Όπως θα καταλάβατε το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται κυρίως σε προχωρημένους χρήστες που έχουν βασικές γνώσεις overclock/underclock και του πως λειτουργεί ένας επεξεργαστής. Για αυτό τον λόγο θα συνιστούσαμε τη χρήση του προγράμματος μόνο σε αυτούς και φυσικά με δική τους ευθύνη. Κάποια λάθος ρύθμιση ίσως δημιουργήσει ζημία τόσο στον υπολογιστή ή και στον φορτιστή του λάπτοπ μας.

Έκδοση: 9.5
Μέγεθος: 1.7 ΜΒ
Λειτουργικό σύστημα: Windows (7,8,10,11)
Κατασκευαστής: Kevin Glynn
Πηγή: TechPowerUp
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram