«Το Περιβάλλον και Εγώ» - Δωρεάν βιβλίο για την κλιματική αλλαγή


κλιματική αλλαγή


Η ανάλυση δειγμάτων πάγου από την Ανταρκτική και την Γροιλανδία, η μελέτη των δακτυλίων στους κορμούς των δέντρων, η ανάλυση των ιζημάτων από ποτάμια, λίμνες και θάλασσες, κρύβουν στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι το παγκόσμιο κλίμα μεταβάλλεται. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα ως τώρα δεδομένα, τις τελευταίες δεκαετίες λαμβάνει χώρα μία παγκόσμια κλιματική αλλαγή, που σε αντίθεση με τις προηγούμενες, δεν έχει φυσικά αίτια αλλά είναι ανθρωπογενής.

Μια κλιματική αλλαγή, τα αποτελέσματα της οποίας είναι ήδη ορατά με τις υψηλότερες μέσες θερμοκρασίες και τις ξηρασίες, που πλήττουν μεγάλες περιοχές του πλανήτη, με την αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών και την άνοδο της στάθμης των θαλασσών, την εκδήλωση περισσότερων ακραίων καιρικών φαινομένων και τη μείωση της παγοκάλυψης στους παγετώνες και στους πόλους.

Το ψηφιακό βιβλίο «Το Περιβάλλον και Εγώ» είναι μια σύντομη επισκόπηση του παγκόσμιου κλιματικού συστήματος, καθώς και των τρόπων με τους οποίους η ανθρώπινη παρέμβαση το επηρεάζει, αναδεικνύοντας παράλληλα τα προβλήματα της ρύπανσης, καθώς και την σημασία της ανακύκλωσης, των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, του περιορισμού της σπατάλης νερού και ενέργειας κ.ά.

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 9.9 MB
Σελίδες: 40
Συγγραφέας: Βασίλης Κωστόπουλος
Πηγή: Ίδρυμα Ευγενιδου
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram