[Δωρεάν βιβλίο] Οι τοίχοι στις πόλεις του κόσμου ‘μιλούν’ για τον κορωνοϊό


βιβλίο από μαθητές δημοτικού

Το «Οι τοίχοι στις πόλεις του κόσμου ‘μιλούν’ για τον κορωνοϊό» είναι ένα μοναδικό βιβλίο, που δημιουργήθηκε από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου. Πρόκειται για όμορφη συλλογή από street art και γκράφιτι, τα οποία πραγματεύονται την πρόσφατη επιδημία. Στο βιβλίο θα βρούμε όμορφες φωτογραφίες από διάφορες πόλεις του κόσμου.

Ακολουθεί μία σύντομη περιγραφή:

"Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό σκοπό έχει μέσω των έργων τέχνης του δρόμου, που δημιουργήθηκαν σε όλο τον κόσμο την περίοδο της πανδημίας, να ευαισθητοποιήσει τους/τις μαθητές/τριες για τη λήψη προληπτικών μέτρων που απαιτείται να λαμβάνει η κοινωνία για την προστασία όλων και την τιμή που οφείλει να αποδίδει σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για την τεράστια και άνιση μάχη που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν ενάντια στον κορωνοϊό. Το υλικό αποτελείται από την εισαγωγή, όπου περιέχονται ορισμένες πληροφορίες για την ιστορία του γκράφιτι (graffiti) και της τέχνης τους δρόμου (street art).


Στη συνέχεια παρατίθενται οι φωτογραφίες με τα γκράφιτι που δημιουργήθηκαν, με αναφορά στις περιοχές από τις οποίες προέρχονται. Ακολουθούν οδηγίες για την αξιοποίηση του υλικού και προτεινόμενες δραστηριότητες. Τέλος, περιέχονται δύο κείμενα με αναφορά στο λοιμό της αρχαίας Αθήνας και την πανώλη στο Βυζάντιο, προκειμένου να αντιληφθούν οι μαθητές ότι πανδημίες και επιδημίες υπήρχαν στη ροή της ιστορίας και επηρέασαν ολόκληρες περιοχές. Το υλικό είναι ευέλικτο και κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να το προσαρμόσει στις ανάγκες της τάξης τους, προσθέτοντας δραστηριότητες."

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 5.3 MB
Σελίδες: 46
Συγγραφέας: Γιώργος Κέκερης, Χριστίνα Νομικού, Μαρία Πανταζή, Αμαλία Ταπραντζή, Μαρία Χρήστου
Εκδόσεις: 7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram