[How to]: Απενεργοποίηση του mouse acceleration στα Windows 10 για μεγαλύτερη ακρίβεια στις κινήσεις μας


how to disable mouse acceleration


Στον σημερινό οδηγό θα δούμε πως μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το mouse acceleration στα Windows 10. Πρόκειται για μία δυνατότητα που είναι ενεργοποιημένη όταν κάνουμε μία νέα εγκατάσταση Windows 10, ωστόσο η απενεργοποίησή της έχει θετικό αποτέλεσμα για τους περισσότερους χρήστες.

Το mouse acceleration λαμβάνει υπόψη το πόσο γρήγορα κινήθηκε το ποντίκι μας προς μία κατεύθυνση και όχι μόνο την απόσταση που διένυσε. Το παραπάνω αποτελεί πρόβλημα για όσους παίζουν multiplayer -και όχι μόνο- παιχνίδια, αφού κάνει την στόχευση λιγότερο προβλέψιμη, ενώ δημιουργεί θέμα και σε γραφίστες ή άτομα που επεξεργάζονται βίντεο.



Αρχικά, θα χρειαστεί να επισκεφθούμε το μενού των ρυθμίσεων των Windows 10, μέσα από το μενού της  έναρξης.




Στο επόμενο βήμα επισκεπτόμαστε την κατηγορία "Συσκευές", και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, διαλέγουμε "Ποντίκι".


 


Η Microsoft έχει κρύψει αρκετά την συγκεκριμένη λειτουργία στα Windows 10, γι' αυτό θα χρειαστεί να επιλέξουμε την κατηγορία "Πρόσθετες επιλογές ποντικιού".



Στο παράθυρο που θα ανοίξει, διαλέγουμε την καρτέλα "Επιλογές δείκτη". Έπειτα απενεργοποιούμε το "Βελτίωση της ακρίβειας του δείκτη", όπως είναι και η ελληνική μετάφραση του mouse acceleration. Το μόνο που μένει είναι να επιβεβαιώσουμε τις επιλογές μας πατώντας το κουμπί "ΟΚ".


Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram