«Από που κρατάει η σκούφια σου;» - Εφαρμογή που βρίσκει το επίθετό σου σε όλη την Ελλάδα

Η εφαρμογή που βρίσκει το επίθετό σου σε όλη την Ελλάδα

Θες να μάθεις από που κρατάει η σκούφια σου; Για την ακρίβεια, σε ποια μέρη της Ελλάδας υπάρχουν άτομα με επίθετο σαν το δικό σου; Η web εφαρμογή του vrisko.gr με τίτλο «Από πού κρατάει η σκούφια σου», έχει τη λύση και μάλιστα τα αποτελέσματα είναι πραγματικά και εντυπωσιακά.

Πως λειτουργεί

Τα πράγματα είναι απλά. Επισκεπτόμαστε την Web εφαρμογή, γράφουμε το επίθετό μας στο κενό πλαίσιο (με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες και τόνους) και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βρίσκει το επίθετό σου στους νομούς και περιοχές της Ελλάδας που υπάρχει, στο εμφανίζει σε χάρτη αλλά και σε λίστα με αύξοντα τα περισσότερα επίθετα ανά περιοχή.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της εφαρμογής, τα αποτελέσματα αντιπροσωπεύουν την πυκνότητα τηλεφώνων που είναι καταχωρημένα στο επιλεγμένο επίθετο ανά 10.000 τηλεφωνικές συνδέσεις. Προσμετρούνται μόνο οι περιοχές στις οποίες το επιλεγμένο επίθετο εμφανίζεται σε τουλάχιστον 2 τηλεφωνικές συνδέσεις.

Στο παράδειγμα με το δικό μου επίθετο (Οικονομίδης), εντυπωσιάστηκα από τους συν-επίθετους που βρίσκονται σε νησιά (Κυκλάδες, Λέσβος), και φυσικά δεν έχω καμία συγγένεια (απ' όσο ξέρω) με νησιώτες!

σ.σ: Προσοχή, η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει δημιουργηθεί για καθαρά ψυχαγωγικούς λόγους. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται είναι κατά προσέγγιση και σε καμία περίπτωση δεν αποκαλύπτονται προσωπικά δεδομένα.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal