Wikipedia - Η μεγαλύτερη online εγκυκλοπαίδεια στα Ελληνικά και Αγγλικά

εργασία σχολείο βικιπαίδεια wikipedia στα ελληνικά


H Wikipedia, γνωστή στην χώρα μας και ως Βικιπαίδεια, είναι η μεγαλύτερη, δωρεάν εγκυκλοπαίδεια. Πρόκειται για μία τεράστια ιστοσελίδα, αλλά και μία από τις πιο δημοφιλής εδώ και πολλά χρόνια. Η Βικιπαίδεια είναι διαθέσιμη σε πάρα πολλές γλώσσες, ανάμεσα τους και τα Ελληνικά.

Μέσα σε αυτή βρίσκονται πάρα πολλά λήμματα, για διάφορα θέματα, όπως Τέχνη, Ιστορία, Επιστήμη, Τεχνολογία, Κοινωνία, Βιογραφίες, Οικονομία και Γεωγραφία. Ο καθένας είναι ελεύθερος να την εμπλουτίσει, παρέχοντας βέβαια πάντα τις κατάλληλες πηγές. Σήμερα στην Ελληνική έκδοσή της υπάρχουν περίπου 180.000 λήμματα στα Ελληνικά, τα οποία έχουν δημιουργήσει περίπου 1.000 άτομα. Φυσικά η Αγγλική έκδοση της, είναι αρκετά πλουσιότερη και περιλαμβάνει πάνω από 6 εκατομμύρια λήμματα.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας συνεχώς μεταβάλλεται, επικαιροποιείται, εμπλουτίζεται και εκσυγχρονίζεται, έτσι αυτή παραμένει μία ζωντανή πηγή γνώσεων. Μία από τις αγαπημένες ασχολίες πολλών ανθρώπων είναι να χάνονται μέσα σε αυτή και να πηγαίνουν από λήμμα σε λήμμα, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους. Σε κάθε περίπτωση, με την εξέλιξη της Wikipedia οι παλιές εγκυκλοπαίδειες ανήκουν πλέον στο παρελθόν και οι βιβλιοθήκες μας κέρδισαν λίγο παραπάνω χώρο.


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: el.wikipedia.org/


Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram