Ditto - Ένα δωρεάν πρόγραμμα για εξελιγμένο πρόχειρο που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν υπολογιστή

δωρεάν clipboard manager ditto


Σίγουρα όσοι χρησιμοποιούμε καθημερινώς τον υπολογιστή κάνουμε πολυάριθμα copy-paste ή αλλιώς αντιγραφές και επικολλήσεις. Το Ditto είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που έρχεται να βελτιώσει τη συγκεκριμένη λειτουργία των Windows, προσθέτοντας χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για έναν clipboard manager ή αλλιώς έναν διαχειριστή του "πρόχειρου" μας. Αυτό σημαίνει πως κρατάει στη μνήμη του όλα τα αντικείμενα που κάνουμε αντιγραφή (copy) διατηρώντας ένα ιστορικό. Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάτι που είχαμε στο πρόχειρό μας ακόμη και αν έχει αντικατασταθεί με κάτι άλλο. Αυτό δεν αφορά μόνο κείμενα, αλλά εικόνες, συνδέσμους ή ακόμη και παραμετροποιημένο κείμενο (formated text) που μπορεί να έχουμε αντιγράψει.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες του Ditto είναι πως μπορούμε να έχουμε ένα κοινό "πρόχειρο" ανάμεσα σε 2 υπολογιστές. Έτσι μπορεί να κάναμε κάτι copy στο laptop μας και έπειτα να το χρησιμοποιήσουμε στο σταθερό μας υπολογιστή. Η λειτουργία του είναι αρκετά απλή, ενώ υπάρχει διαθέσιμη και μία portable έκδοση του!

Έκδοση: 3.22
Μέγεθος: 22ΜΒ
Λειτουργικό σύστημα: Windows
Κατασκευαστής: sabrogden
Πηγή: sourceforge.io
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram