[How to]: Επιδιορθώνουμε εφαρμογές στα Windows

restore repair uninstall windows store apps guide windows 10

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια από τις εφαρμογές που έχουμε εγκαταστήσει από το Windows Store δεν συμπεριφέρεται σωστά και δημιουργεί προβλήματα. Ευτυχώς, η Microsoft έχει αναγνωρίσει το παραπάνω ενδεχόμενο και στα Windows 10/11 μάς δίνει την δυνατότητα να επαναφέρουμε, να επιδιορθώσουμε ή και να απεγκαταστήσουμε εύκολα και γρήγορα αυτές τις εφαρμογές.

Τα βήματα

Επιδιορθώνουμε εφαρμογές στα Windows


Θα ξεκινήσουμε πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις του υπολογιστή μας μέσα από το μενού Έναρξη και επιλέγοντας την καρτέλα «Εφαρμογές».


Επιδιορθώνουμε εφαρμογές στα Windows




Στη συνέχεια χωρίς να φύγουμε, από το υπομενού «Εγκατεστημένες εφαρμογές» βρίσκουμε την εφαρμογή του Windows Store που έχει πρόβλημα, την επιλέγουμε και ανοίγουμε τις «Επιλογές για προχωρημένους». Στην περίπτωσή μας θα πειράξουμε το Xbox App.


Επιδιορθώνουμε εφαρμογές στα Windows


Αφού κυλήσουμε προς τα κάτω θα βρούμε τις τρεις επιλογές. Η επιδιόρθωση προσπαθεί να λύσει προβλήματα ΧΩΡΙΣ να χάσουμε τα δεδομένα μας. Αντίθετα η επαναφορά διαγράφει τα πάντα και επαναφέρει την εφαρμογή στην αρχική της κατάσταση. Τέλος, η κατάργηση εγκατάστασης, αφαιρεί την εφαρμογή από τον υπολογιστή μας.

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal