[29/09]: Σαν σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

Σαν σήμερα στη τεχνολογία


• Τo CERN διατηρώντας τη σύντμηση (ακρωνύμιο) της αρχικής ονομασίας του Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πυρηνικής Έρευνας), είναι το μεγαλύτερο σε έκταση (πειραματικό) κέντρο πυρηνικών ερευνών, και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής, στον κόσμο. Βρίσκεται δυτικά της Γενεύης, στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας. Ιδρύθηκε την 29 Σεπτεμβριου του 1954 από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες και σήμερα αριθμεί 22 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία είναι και ιδρυτικό μέλος. 

Την 29 Σεπτεμβρίου του 1981, η Nokia παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον MikroMikko 1. Το όνομα δεν ήταν τυχαίο αφού την ίδια ημέρα γιορτάζει στη Φινλανδία το όνομα Mikko! 

• Την 29 Σεπτεμβρίου του 1983 η Microsoft κυκλοφορεί το πρώτo της λογισμικό, το Microsoft Word 1.0 για χρήση σε υπολογιστές με MS-DOS.Το Word ήταν το πρώτο λογισμικό επεξεργασίας κειμένου που έκανε εκτεταμένη χρήση του ποντικιού. Αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν, αφού στις αρχές του έτους η Microsoft κυκλοφόρησε ένα ποντίκι συμβατό με IBM υπολογιστές.

Την ίδια χρονιά είχαμε ακόμα μία πρωτιά αφού μια δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού (Microsoft Word) συμπεριλήφθηκε δωρεάν στο περιοδικό τεχνολογίας PC World, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που σ' ένα περιοδικό συμπεριλαμβανόνταν δισκέτα με πρόγραμμα. 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram