[11/09]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

Σαν σήμερα στην τεχνολογία


• Την 11 Σεπτεμβρίου του 1940, ο George Stibitz, έκανε την πρώτη δημόσια επίδειξη remote computing στην Αμερικανική Μαθηματική Εταιρεία στο Dartmouth College. Ήταν ερευνητής των Bell Laboratories ο οποίος δημιούργησε ένα τερματικό που επέτρεπε στους συμμετέχοντες να εκτελούν απομακρυσμένους υπολογισμούς μέσω τηλεφωνικών γραμμών.

• Την 11 Σεπτεμβρίου του 1977 κατασκευάστηκε η πρώτη οικιακή παιχνιδοκονσόλα της Atari, το Atari 2600, το οποίο αρχικά ονομάστηκε Atari Video Computer System (Atari VCS) μέχρι το Νοέμβριο του 1982.

Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης κονσόλας είναι ότι τα παιχνίδια δεν ήταν ενσωματωμένα στη συσκευή αλλά κάθε παιχνίδι ήταν και ξεχωριστή κασέτα που έμπαινε στην ειδική εσοχή στο πάνω μέρος του Atari 2600.

Επίσης, διάσημο έγινε και το χειριστήριο (joystick) με την τετράγωνη βάση, το ένα και μοναδικό κόκκινο κουμπί και ο ψιλόλιγνος μοχλός που εκτείνονταν από το κέντρο της βάσης.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram