[How to]: Πως να βάλουμε αρχεία μεγαλύτερα από 4GB σε USB stick

οδηγος πως να βαλουμε αρχεια πάνω από 4GB σε usb stick καρτα μνημης

 
Δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθούμε να μεταφέρουμε ένα αρχείο σε ένα φλασάκι και τα Windows μας βγάζουν μήνυμα πως το αρχείο είναι πολύ μεγάλο για το file system του προορισμού. Το παραπάνω οφείλεται στο όριο αποθήκευσης που υπάρχει στο σύστημα αρχείων FAT32, το οποίο χρησιμοποιούν πολλά USB sticks. Το FAT32 υποστηρίζει αρχεία έως 4GB, για ακρίβεια 4.294.967.295 bytes , ασχέτως του ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου.

Πως θα βάλουμε αρχεία μεγαλύτερα από 4GB στο μέσο αποθήκευσης;

Η απλή λύση στο παραπάνω πρόβλημα είναι η αλλαγή του file system που χρησιμοποιούμε στο εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, ή αλλιώς στο φλασάκι μας. Μπορούμε να μετατρέψουμε γρήγορα το φλασάκι σε NTFS, αν χρησιμοποιούμε το φλασάκι σε υπολογιστές Windows, ή exFAT, αν θέλουμε συμβατότητα με περισσότερες συσκευές π.χ. αν πρόκειται για κάρτα μνήμης.
 


Για να αλλάξουμε σύστημα αρχείων, θα πρέπει να γίνει διαμόρφωση στο μέσο αποθήκευσης. Όλα τα δεδομένα που βρίσκονται σε αυτό, θα χαθούν. Οπότε πρέπει να μεταφέρουμε προσωρινά τα αρχεία μας στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή, ώστε να μην χαθούν.

Αφού επιλέξουμε το σύστημα αρχείων που επιθυμούμε NTFS ή exFAT, μπορούμε να προχωρήσουμε σε διαμόρφωση του μέσου αποθήκευσης. Όταν ολοκληρωθεί, είμαστε έτοιμοι να μεταφέρουμε αρχεία μεγαλύτερα από 4GB σε αυτό.



Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram