PlantNet: Αναγνωρίστε την χλωρίδα γύρω σας, σκανάροντας φυτά με το κινητό

PlantNet



Το PlantNet είναι μια εφαρμογή που μας επιτρέπει να μάθουμε το όνομα και διάφορες πληροφορίες για φυτά που συναντάμε στη καθημερινότητά μας και όχι μόνο.

Η εφαρμογή λειτουργεί σαν μια μεγάλη βάση δεδομένων αλλά ταυτόχρονα είναι και μία μεγάλη κοινότητα για την χλωρίδα. Αν επιθυμείς να μάθεις το όνομα και πληροφορίες για κάποιο φυτό που συνάντησες στο δρόμο σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το τραβήξεις μερικές καλές φωτογραφίες και να τις ανεβάσεις στην εφαρμογή.

Το PlantNet θα μας ζητήσει να βγάλουμε φωτογραφίες από τα φύλλα, τον ανθό, τον κορμό, τον καρπό, το περιβάλλον και γενικότερα να προσθέτουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε. Αφού ανεβάσουμε τις σχετικές φωτογραφίες τότε θα μας εμφανίσει παρόμοια φυτά με το δικό μας για να διαλέξουμε ποιο ταιριάζει.

Αν παρ' όλα αυτά δεν μπορούμε να βρούμε το σωστό τότε η κοινότητα θα δει την δημοσίευση μας και με τη βοήθεια και εμπειρία των χρηστών του PlantNet, κάποιος θα βρεθεί που να γνωρίζει για το φυτό. Αφού μάθουμε την ακριβή ονομασία του φυτού, τότε πληκτρολογούμε το όνομα στην βάση δεδομένων της εφαρμογής για να πάρουμε όλες τις σχετικές πληροφορίες γι'αυτό. 

Έκδοση: Εξαρτάται από την συσκευή
Μέγεθος: Εξαρτάται από την συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.1 και πάνω, iOS 9.0 και πάνω
Κατασκευαστής: PlantNet Project
Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος

Download (Android)
Download (iOS)

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram