Covid19 - Ο νέος ψηφιακός χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας

χάρτης με μέτρα ανά περιοχή COVID-19

 
Εδώ και λίγες ώρες ξεκίνησε η λειτουργία του νέου ψηφιακού χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19. Πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη που βρίσκεται στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr και περιγράφει αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν ανά περιφερειακή ενότητα.

Πιο αναλυτικά στον χάρτη θα βρούμε τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας χρωματισμένες σε ένα από τα 4 διαφορετικά επίπεδα, όπου κάθε ένα από αυτά αντιστοιχεί σε διαφορετικό βαθμό "επικινδυνότητας" και διαφορετικά μέτρα πρόληψης. Έτσι εύκολα μπορούμε να δούμε σε ποιες περιοχές είναι υποχρεωτική η μάσκα, που επιτρέπονται οι συναυλίες, τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά εστίασης, τι ισχύει για τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους αθλητικούς χώρους, τους χώρους λατρείας και πολλά ακόμη.

Κάνοντας κλικ σε μία περιοχή έχουμε την επιλογή να δούμε αναλυτικά τι μέτρα υπάρχουν αυτή την στιγμή σε ισχύ. Ελπίζουμε ο χάρτης να ενημερώνεται άμεσα από τον υπεύθυνο φορέα και η λειτουργία του να συνεχίσει ομαλά καθ' όλη την διάρκεια της πανδημίας του Covid-19. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή συχνότερα αν υπάρξει κάτι επείγον.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: covid19.gov.gr

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram