Δωρεάν ταινίες για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (αφορμή της 28ης Οκτωβρίου)

Δωρεάν ταινίες για τον Κατοχή


Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, συγκεντρώσαμε μερικές δωρεάν ταινίες με θέμα τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που αξίζει να δουν οι μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων αλλά και οι γονείς! Οι ταινίες που ακολουθούν είναι ελληνικές με εξαίρεση την «Φάρμα των Ζώων» του Τζωρτζ Όργουελ το οποίο μπορείς να δεις σε κινούμενα σχέδια. 

Ας ξεκινήσουμε: 

Το Ξυπόλητο Τάγμα είναι η αληθινή ιστορία 160 παιδιών, που η δράση τους πήρε διαστάσεις μύθου όταν διώχτηκαν από τα ορφανοτροφεία της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί κατακτητές στα χρόνια της κατοχής του B’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Σε σκηνοθεσία του Τάκη Κανελλόπουλου, η ταινία «Ο Ουρανός» συμπεριλαμβάνεται στις καλύτερες αντιπολεμικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Το σενάριο βασίζεται σε αφηγήσεις ανθρώπων που έζησαν τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Δεν χρειάζεται πολύ πρόλογο για την κλασική ταινία των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου που με το πικρό χιούμορ της σχολιάζει την εποχή της Κατοχής αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Ελληνική δραματική-κωμική ταινία, σε σκηνοθεσία Ροβήρου Μανθούλη, με τον Θανάση Βέγγο. Η ταινία, ουσιαστικά, αποτελεί αφήγηση δύο φίλων, που συναντιόνται ύστερα από το τέλος της Κατοχής σε μία εκδρομή. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, οι δυο φίλο Παναγής και Ανέστης συζούν και προσπαθούν, υπό τις αφόρητες συνθήκες της περιόδου να επιβιώσουν.

Ταινία κινουμένων σχεδίων βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τζωρτζ Όργουελ σχετικά με τη γέννηση του ολοκληρωτισμού και του φασισμού.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram