The TechLads: Φτιάχνουμε το δικό μας Fan Controller

Φτιάχνουμε ένα Fan Controller

Τι γίνεται όταν αυτό που ψάχνεις δεν το βρίσκεις (ή δεν υπάρχει) στην αγορά; Η απάντηση είναι απλή: Το φτιάχνεις μόνος σου! Βέβαια, η απάντηση είναι απλή αλλά όχι τόσο και η πράξη. Για να το φτιάξεις μόνος σου πρέπει να έχεις κάποιες γνώσεις ή να είσαι ένας από τους «The Techlads».

Και ναι, ο Κώστας από την ομάδα των «The TechLads», φτιάχνει το δικό του (DIY) Fan Controller ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακριβείς μετρήσεις σε RPM, σε ψύκτρες και ανεμιστήρες. Και όταν μιλάμε για ακριβεις μετρήσεις, εννοούμε να ορίσουμε ΕΜΕΙΣ τις στροφές που θα έχει ένας ανεμιστήρας (πχ  1000 RPM) και όχι να ορίζουμε το ποσοστό (%) της ταχύτητας. 

Για να γίνει πράξη, θα πρέπει να προμηθευτείς ένα Elegoo Arduino Uno Super Starter Kit και φυσικά να γνωρίζεις από ηλεκτρονικά και λίγη γραφή κώδικα. Ο Κώστας, ξεκίνησε να φτιάχνει το δικό του Fan Controller και ετοίμασε ένα αρκετά αναλυτικό βίντεο γι' αυτό. Φυσικά, αν σου αρέσουν τα ηλεκτρονικά και θέλεις να εμβαθύνεις, ο Κώστας σου δίνει το κίνητρο μέσα από τέτοια καλοφτιαγμένα βίντεο, να ασχοληθείς περαιτέρω. 

Πάμε να δούμε τι έφτιαξε: 




Σημείωση: Fan Controller είναι ο μηχανισμός (συσκευή) που αναλαμβάνει το ρόλο του ελέγχου και ρύθμισης της ταχύτητας των στροφών ενός ανεμιστήρα. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram