Μi Remote: Η εφαρμογή “τηλεκοντρόλ” για ΤV και AirCondition που θα σας λύσει τα χέρια

Mi Remote


Το Mi Remote είναι μία εφαρμογή τεχνολογίας Xiaomi που έρχεται πακέτο με τα κινητά της εταιρείας, αλλά φυσικά μπορεί να γίνει download και από άλλες Android συσκευες και λειτουργεί σαν ένα «universal» τηλεκοντρόλ για την τηλεόραση και το Air Condition.

Αναλόγως με την συσκευή που θέλουμε να χειριστούμε, πατάμε το αντίστοιχο κουμπί στην εφαρμογή και στη συνέχεια ψάχνουμε την μάρκα της συσκευής και το μοντέλο. Αφού βρούμε τα σωστά στοιχεία, το χειριστήριο πρέπει να καλιμπραριστεί, οπότε μας δίνει μερικές απλές οδηγίες (π.χ χαμήλωσε ή ανέβασε την θερμοκρασία), για να εκτελέσουμε. Αφού το καλιμπράρισμα ολοκληρωθεί, το χειριστήριο είναι έτοιμο για χρήση! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε πλέον είναι να το στρέψουμε προς την συσκευή μας, όπως δηλαδή λειτουργεί ένα κανονικό χειριστήριο.

Πέρα από τις τηλεοράσεις και τα Air Condition, το Mi Remote χειρίζεται και άλλες συσκευές, όπως για παράδειγμα κάμερες, DVD Player, ανεμιστήρες και στερεοφωνικά συστήματα. Επίσης, μας δίνει την δυνατότητα να αποθηκεύσουμε τις συσκευές με τις οποίες το χρησιμοποιήσαμε για να μην χρειάζεται να το καλιμπράρουμε κάθε φορά που θέλουμε να ανοίξουμε για παράδειγμα το ίδιο Air Condition.

Αληθινή ιστορία του συντάκτη του άρθρου: Το περασμένο καλοκαίρι όσο ακόμα έκανα την στρατιωτική μου θητεία, η συγκεκριμένη εφαρμογή μου έσωσε τη ζωή. Καταρχάς, θεωρώ τον εαυτό μου πάρα πολύ τυχερό που βρισκόμουν σε στρατόπεδο που στους θαλάμους υπήρχε κλιματισμός. Παρ’ όλα αυτά, κλασικά στον ελληνικό στρατό όλα γίνονται πιο περίπλοκα από όσα θα έπρεπε να είναι, οπότε ναι μεν υπήρχαν κλιματιστικά, τα χειριστήρια όμως για τα μηχανήματα ήταν σχεδόν πάντα άφαντα. Μία ο ΒΕΑΣ δεν ήξερε που είναι, μία έλειπαν οι μπαταρίες, μία ο Επόπτης ξέχασε να τα δώσει στον ΒΕΑΣ ή τα είχε καβατζώσει η Πύλη και ούτω καθ’ εξής, ξέρετε πώς πάνε αυτά.

Οπότε ήμουν αντιμέτωπος καθημερινά με αυτή την παρωδία, πέρα δώθε στο στρατόπεδο και έξω -Αύγουστος μήνας- να χτυπάει το θερμόμετρο σαραντάρια. Μία μέρα λοιπόν μετά από αρκετή αναζήτηση, μου «έκοψε» και άνοιξα το κινητό και άρχισα να ψάχνω για εφαρμογές «χειριστήριο». Ήδη το Χiaomi μου είχε εγκατεστημένο το Mi Remote, οπότε ξεκίνησα από εκεί. Μου πήρε κανά πεντάλεπτο να το σετάρω, αλλά λειτούργησε ρολόι. Και κάπως έτσι, απλά δεν ξανασχολήθηκε κανείς ποτέ με τον κλιματισμό στους θαλάμους και εκτός αυτού όταν κατάλαβαν οι «μονιμάδες» ότι μπορώ και ανοίγω τα κλιματιστικά, ανάβαμε και τα δικά τους διότι ούτε αυτοί έβρισκαν τα χειριστήρια. Η τεχνολογία τεχνολογία, αλλά και το χωσέ, χωσέ.

Έκδοση: 5.9.9G
Μέγεθος: 34MB
Λειτουργικό σύστημα: Android 5.0 και πάνω
Κατασκευαστής: Xiaomi Inc.
Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram