[01/11]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

Σαν Σήμερα Στην Τεχνολογία



• Την 01 Νομεβρίου του 1972 ο πρώτος υπολογιστής HP 3000 απεστάλη στο επιστημονικό κέντρο Lawrence Hall of Science στο Berkeley της Καλιφόρνια. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο HP 3000 ήταν το πρώτο ολοκληρωμένο υπολογιστικό σύστημα το οποίο εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο στις Η.Π.Α. Ενώ ήταν ένας πρωτοποριακός mini-computer από την Hewlett-Packard με τεχνολογίες όπως το time-sharing, τα πρώτα μοντέλα παρουσίασαν αρκετά προβλήματα και ανάγκασαν την HP να τα αποσύρει και να τα παρουσιάσει στην αγορά δύο χρόνια αργότερα, το 1974.

• Την 01 Νοεμβρίου του 1995, παρουσιάζεται από την Intel ο Pentium Pro o οποίος ήταν η έκτη γενιά μικροεπεξεργαστών 32-bit που σχεδίασε, παρήγαγε και παρουσίασε η εταιρεία. Ήταν σχεδιασμένος κυρίως για εξυπηρετητές (servers), για λειτουργία σε μητρικές με δυνατότητα υποστήριξης δύο ή τεσσάρων επεξεργαστών μαζί και λειτουργία σε υπερυπολογιστές. Προηγήθηκε της κυκλοφορίας του Pentium II αλλά ουσιαστικά αντικαταστάθηκε από τον Pentium II Xeon. 

Η συχνότητα λειτουργίας ξεκινούσε από τα 150 MHz στις πρώτες εκδόσεις και έφτανε στα 200 MHz στις τελευταίες. Η παραγωγή του σταμάτησε το 1998. Ο Pentium Pro κυκλοφόρησε μετά τον Pentium και ήταν μέλος της οικογένειας επεξεργαστών με τον κωδικό x86 και ο πρώτος που χρησιμοποιούσε τη μικροαρχιτεκτονική P6.

• Την 01 Νοεμβρίου του 2003 κυκλοφόρησε η φορητή παιχνιδομηχανή Tapwave Zodiac από την εταιρεία Tapwave. Επίσης είχε τη δυνατότητα να «τρέχει» PDA εφαρμογές. Αν και στην αγορά ήταν νωρίτερα από το Sony PSP και το Nintendo DS εν τέλει δεν κατάφερε να εγκαθιδρυθεί στην αγορά.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram