Yandex - Η ρωσική μηχανή αναζήτησης με το χρήσιμο reverse image search

εναλλακτική του google search reverse image

Κατά καιρούς έχουμε παρουσιάσει εναλλακτικές προτάσεις στο χώρο των μηχανών αναζήτησης, που κοιτάνε στα μάτια το Google Search αλλά και το Bing της Microsoft. Σήμερα θα δούμε το Yandex Search, το οποίο μας έρχεται από την Ρωσία. Η Yandex είναι μία τεράστια εταιρία στον κλάδο της πληροφορικής και του διαδικτύου, με πολλούς να την χαρακτηρίζουν την ρωσική Google.

Η μηχανή αναζήτησης είναι αυτό που εκτόξευσε την εταιρία, η οποία σήμερα δραστηριοποιείται σε πολλούς ακόμη τομείς. Το Yandex Search είναι αρκετά γρήγορο και παρουσιάζει σωστά αποτελέσματα στις περισσότερες δοκιμές μας. Όπως είναι λογικό υποστηρίζει αναζήτηση και στα Ελληνικά, ενώ τα αποτελέσματα εμφανίζονται ταχύτατα.
 
Ένας από τους λόγους που αξίζει να έχετε στους σελιδοδείκτες σας το Yandex είναι το reverse image search του. Για όσους δεν γνωρίζουν, μέσω αυτού μπορούμε να ψάξουμε για την προέλευση μίας εικόνας, αν αυτή βρίσκεται στον υπολογιστή μας. Ταυτόχρονα ίσως την βρούμε και σε διαφορετικές και μεγαλύτερες αναλύσεις. Σίγουρα, αρκετοί θα πείτε πως αυτό το κάνει και η μηχανή αναζήτησης της Google, αλλά αυτή της Yandex θεωρούμαι πως επιστρέφει καλύτερα αποτελέσματα. Εκτός της reverse image search, μέσω του Yandex μπορούμε να ψάξουμε για βίντεο ή απλές εικόνες χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη καρτέλα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: yandex.com

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram