DocumentTextExtractor - Δωρεάν λογισμικό που κάνει εξαγωγή κειμένου από αρχεία Doc, PDF και HTML

Δωρεάν πρόγραμαμ εξαγωγής αρχείων κειμένου από Doc, PDF και HTML

Το DocumentTextExtractor είναι ένα δωρεάν λογισμικό από την γνωστή σελίδα NirSoft, που είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, γρήγορο και υπάρχουν εκδόσεις για 32-bit και 64-bit υπολογιστές.  Αυτό που κάνει είναι να εξάγει κείμενο από Doc, PDF και HTML αρχεία. Είναι σε Alpha έκδοση, δηλαδή πρώϊμη έκδοση και ίσως συναντήσουμε κάποια bugs. 

Αυτό που θα κατεβάσουμε είναι ένας zip-αρισμένος φάκελος ο οποίος είναι προστατευμένος με κωδικό, και γι' αυτό, όταν μας ζητηθεί, θα πληκτρολογήσουμε το «SoftNirPre987@» κατά την διάρκεια της εξαγωγής. Μετά την εξαγωγή, βρίσκουμε ένα .exe αρχείο το οποίο και πρέπει να τρέξουμε. 

Το λογισμικό θα ανοίξει αυτόματα χωρίς να χρειάζεται κάποια εγκατάσταση. Τώρα, αρκεί να ανοίξουμε οποιοδήποτε format κειμένου που υποστηρίζεται από το λογισμικό, δηλαδή κάτι εκ των PDF, MS Doc (δηλαδή έγγραφα του Microsoft Word) ή HTML, και άμεσα θα δούμε στο κεντρικό μενού του DocumentTextExtractor το κείμενο που υπάρχει στο εσωτερικό του αρχείου. Από εδώ, μπορούμε να το εξάγουμε, να το αντιγράψουμε ή και να το μετατρέψουμε εύκολα σε μορφή .TXT (Σημειωματάριο) για μία γρήγορη αποθήκευση. 

Για αρχεία τύπου PDF ίσως χρειαστεί να κατεβάσετε και το PDF iFilter της Adobe για κάποιες ειδικές περιπτώσεις. Πάντως, σε προσωπική δοκιμή, δεν χρειάστηκα κάποιο βοηθητικό λογισμικό για την μετατροπή από PDF. Στο Download link που σας δίνουμε, κατεβείτε στη μέση περίπου της σελίδας για να βρείτε το link του συγκεκριμένου προγράμματος. 

Έκδοση: pre-release
Μέγεθος: 70 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows
Κατασκευαστής: NirSoft
Πηγή: NirSoft Tools
Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram