ImgDrive - Δωρεάν πρόγραμμα για εύκολο mount αρχείων ISO σε virtual drives

mount cd dvd drive iso images windows
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ένα ISO αρχείο και θέλουμε να το διαβάσουμε στον υπολογιστή μας. Μία λύση στο παραπάνω "πρόβλημα" είναι να το κάψουμε σε ένα CD/DVD και έπειτα να το τοποθετήσουμε στον υπολογιστή μας. Φυσικά αυτό απαιτεί όχι μόνο να έχουμε ένα άδειο CD/DVD, αλλά και να διαθέτουμε ένα DVD drive στον υπολογιστή μας, κάτι που γίνεται ολοένα και πιο σπάνιο τελευταία.

Εδώ έρχονται τα virtual drives, δηλαδή οι εικονικοί "οδηγοί" για CD/DVD. Ο υπολογιστής μας δημιουργεί ένα "ψεύτικο" CD/DVD drive και έπειτα κάνουμε mount το αρχείο μας σε αυτό, σαν να τοποθετούμε δίσκο σε ένα πραγματικό drive. Εδώ και χρόνια, υπάρχουν πολλά προγράμματα που εξειδικεύονται στην παραπάνω διαδικασία, όπως το Daemon Tools. Το παρόν άρθρο είναι αφιερωμένο στο ImgDrive, ένα παρόμοιο πρόγραμμα, λίγο πιο άγνωστο, το οποίο όμως είναι άψογο στην δουλειά του.

Όπως είναι λογικό το ImgDrive είναι εντελώς δωρεάν, καθαρό από διαφημίσεις και τρέχει σε υπολογιστές με Windows. Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει έως και 7 εικονικούς οδηγούς και έπειτα να ανοίξει με αυτά αρχεία ISO, CUE, NRG, MSD, MDF, CCD και ISZ. Αφού γίνει mount το αρχείο, μπορούμε να περιηγηθούμε στα περιεχόμενα του δίσκου, σαν να το είχαμε εισάγει στον υπολογιστή μας. Τέλος, το ImgDrive υποστηρίζει και αρχεία δίσκων Blu Ray, ενώ μπορεί να ανοίξει αρχεία FLAC, WAV, TTA και APE σαν CD ήχου.

Μπορείς να το κατεβάσεις εντελώς δωρεάν μέσω του παρακάτω συνδέσμου, στο οποίο θα βρεις και την portable έκδοσή του. 

Έκδοση: 1.7.2
Μέγεθος: 761KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows
Κατασκευαστής: Ybsoft
Πηγή:  snapfiles.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram