Lightning Maps - Ένας χάρτης που εμφανίζει την τοποθεσία κεραυνών σε πραγματικό χρόνο

χάρτης με πληροφορίες για κεραυνούς σε πραγματικό χρόνο

Το Lightning Maps είναι μία άκρως ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα η ύπαρξη της οποίας μας έκανε αρκετή εντύπωση. Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες από ένα δίκτυο σταθμών διασκορπισμένων σε όλο τον κόσμο, η ιστοσελίδα μας εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο την τοποθεσία των κεραυνών πάνω στον χάρτη.

Αφού εντοπίσουμε την περιοχή που μας ενδιαφέρει στον χάρτη, και αν υπάρχει ενεργή καταιγίδα, θα δούμε τους κεραυνούς να εμφανίζονται στον χάρτη. Παράλληλα, μας δίνεται η δυνατότητα ηχητικής ειδοποίησης όταν πέσει ένας κεραυνός, ενώ αν δώσουμε τα κατάλληλα δικαιώματα, μπορεί να εμφανίζει συνεχώς τους κεραυνούς κοντά στην τοποθεσία μας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιλογή να δούμε ποιοι αισθητήρες κατέγραψαν έναν κεραυνό, ενώ μπορεί να μας εμφανίζει και σύννεφα, αν επιλέξουμε τη δορυφορική εικόνα.

Την επόμενη φορά που θα έχει καταιγίδα στην περιοχή σας, αξίζει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και να δείτε στην πράξη την λειτουργία της.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: lightningmaps.org

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram