[How to:] Πως βλέπουμε εύκολα την ισχύ του WiFi σήματoς του υπολογιστή/laptop μας

Πως μπορούμε να μετρήσουμε την ισχύ του WiFi σήματός μας


Στο σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσουμε έναν εύκολο τρόπο για να "τσεκάρουμε" την δύναμη του WiFi σήματος που έχουμε στον υπολογιστή ή το laptop μας. Για να το κάνουμε αυτό, θα χρειαστεί να ανοίξουμε για μία ακόμη φορά το Command Prompt (Γραμμή Εντολών στα ελληνικά), την μαύρη DOS οθόνη που μας επιτρέπει να δίνουμε απευθείας εντολές στον υπολογιστή.

Αρχικά, πατάμε το Windows κουμπί στο κάτω αριστερά μέρος της οθόνης μας (την Έναρξη δηλαδή) και στην συνέχεια στην μπάρα της Αναζήτησης πληκτρολογούμε το "cmd" και πατάμε Enter. Αν δεν είστε ο διαχειριστής του Windows λογαριασμού, τότε αντί για απλό Εnter, ίσως χρειαστεί να κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Command Prompt και στην συνέχεια να πατήσετε "Εκτέλεση ως Διαχειριστής" (Run as Administrator)

Στο μαύρο λοιπόν παράθυρο που θα μας εμφανιστεί, πρέπει να εισάγουμε μία πολύ μικρή γραμμή κώδικα για να δούμε την ισχύ του WiFi σήματός μας. Aρκεί λοιπόν να πληκτρολογήσουμε "netsh wlan show interface" και να πατήσουμε Enter. Δείτε την παρακάτω εικόνα σαν παράδειγμα:


Βλέπουμε την ισχύ του WiFi σήματός μας στον υπολογιστή


Μετά την εισαγωγή αυτής της εντολής, θα μας παρουσιαστούν αναλυτικές πληροφορίες για την WiFi σύνδεσή μας, όπως για παράδειγμα το είδος της σύνδεσης που έχουμε, σε ποιο κανάλι βρίσκεται, τι πιστοποίηση έχει και ούτω καθ' εξής. 

Μέσα σε αυτές τις πληροφορίες υπάρχει και η δύναμη του σήματος σε ποσοστιαίες μονάδες (%), με την επισήμανση 'Signal'. Aυτό βεβαίως είναι το στοιχείο που ψάχνουμε για να δούμε την δύναμη του WiFi σήματός μας.

Συντάκτης του άρθρου: Aριστοτέλης Ζησιμόπουλος

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram