Parkdale - Μετράμε την ταχύτητα "ανάγνωσης" και "εγγραφής" των δίσκων μας

Parkdale

To Parkdale είναι ένα δωρεάν και ελαφρύ (1 MB) portable (δεν χρειάζεται κάποια εγκατάσταση) λογισμικό που μας επιτρέπει κατά κύριο λόγο να μετρήσουμε την ταχύτητα εγγραφής και ανάγνωσης που έχουν οι σκληροί δίσκοι του υπολογιστή μας.

Το λογισμικό προσφέρει τρία βασικά modes, το Quick Access με το οποίο μπορούμε να μετρήσουμε και να συγκρίνουμε την ταχύτητα πολλαπλών δίσκων μέσω filesystem, χρησιμοποιώντας 4ΚΒ blocks και 32 συνεχόμενα threads, το File Access στο οποίο τα δεδομένα διαβάζονται ή γράφονται σε ένα κανονικό αρχείο μέσω του filesystem και τέλος το Block Access κατά το οποίο τα δεδομένα γράφονται ή και διαβάζονται κατευθείαν από/προς τον δίσκο, χωρίς να χρησιμοποιείται το filesystem. 

Μετά το πέρας λειτουργίας του Block Access του λογισμικού, μας παρουσιάζεται και ένα γράφημα με τις ταχύτητες που έχουν οι δίσκοι μας. Το Parkdale επίσης είναι διαθέσιμο όχι μόνο για Windows, αλλά και για ΜacOS και Android λειτουργικά συστήματα ενώ η γλώσσα στο μενού του είναι πλήρως εξελληνισμένη. 

Έκδοση: 3.0.3
Μέγεθος: 1 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows, Mac, Android
Κατασκευαστής: The S-Z Developement    
Πηγή: The S-Z Developement 
Συντάκτης του άρθρου: Aριστοτέλης Ζησιμόπουλος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram