[03/12]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

Σαν σήμερα στη τεχνολογία

• Την  03 Δεκεμβρίου του 1924 γεννήθηκε ο John Backus στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια των Η.Π.Α.  Ο Backus δούλευε στην IBM ώς προγραμματιστής και ηγήθηκε μιας ομάδας που δημιούργησε τη γλώσσα προγραμματισμού FORTRAN https://el.wikipedia.org/wiki/Fortran (FORmula TRANslating system) , την πρώτη επιτυχημένη γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου που έγινε εμπορικά διαθέσιμη το 1957. 

Ακόμα, το 1959 εφηύρε την φόρμα Backus Naur (BNF), μια τυπική σημείωση για να περιγράψει κάποιος τη σύνταξη μιας γλώσσας προγραμματισμού υψηλού επιπέδου. 

Τέλος, το 1977, δημιούργησε μια λειτουργική γλώσσα προγραμματισμού που ονομάζεται FP, η οποία υποστηρίζει μια μαθηματική προσέγγιση στον προγραμματισμό. 

• Την 03 Δεκεμβρίου του 1968, η Control Data Corporation ανακοίνωσε το μοντέλο 7600 (CDC 7600), το οποίο θεωρείται από ορισμένους ως ο πρώτος πραγματικά υπερυπολογιστής. Ο υπολογιστής CDC 7600 υπολόγιζε με ταχύτητα σχεδόν 40 megaflops, διέθετε μνήμη μαγνητικού πυρήνα και το συνολικό μήκος των καλωδιώσεων του ανερχόταν σε 190 χιλιόμετρα! 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram