Grim Quest: Ένα εξαιρετικό old-school offline RPG για φορητές συσκευές

Grim Quest

Σε περίπτωση που αναζητάτε στην αγορά κάποιο νέο μικρό παιχνίδι για το κινητό σας, το οποίο από την μία δεν θα περιέχει πολλές διαφημίσεις και από την άλλη θα φέρει και κάποιο ενδιαφέρον, τότε ίσως να δώσετε μία ευκαιρία στο Grim Quest, ένα turn-based RPG, με old-school νοοτροπία -σαφώς εμπνευσμένη από τα pen ‘n’ paper του DnD- που δεν χρειάζεται πρόσβαση στο διαδίκτυο για να “τρέξει”.

Το παιχνίδι μας μεταφέρει σε μία πιο σκοτεινή και φανταστική εποχή, με γότθικη αισθητική και στοιχεία από LoveCraft-ιανό τρόμο, ενώ για το είδος του περιέχει αρκετό βάθος στο gameplay. Στην αρχή μάς δίνεται η δυνατότητα να διαλέξουμε το background του χαρακτήρα μας, να μάθουμε κάποια βασικά πράγματα μέσω του tutorial και στην συνέχεια μας αφήνει ελεύθερους να εξερευνήσουμε τον κόσμο και να ολοκληρώσουμε αποστολές σε single-player περιβάλλον.

Οι developers, γνωρίζοντας το κοινό στο οποίο απευθύνονται, έχουν κατασκευάσει το παιχνίδι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μας αναγκάζει να μπαίνουμε και να το ελέγχουμε κάθε μερικές ώρες, όπως συμβαίνει με πολλά mobile παιχνίδια της εποχή μας. To Grim Quest, επειδή είναι ανεπτυγμένο σαν ένα offline single-player RPG, μπορεί να παιχτεί οποιαδήποτε στιγμή και για οσοδήποτε μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς να υποχρεώνει τον παίκτη σε ενέργειες και έγνοιες. Όλα τα παραπάνω το καθιστούν ιδανικό για σύντομη απασχόληση και ουσιώσδης, όπως για παράδειγμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χωρίς όμως να υπάρχει η καθημερινή υποχρέωση. Είμαστε ελεύθεροι να παίξουμε όπως επιθυμούμε.

Έκδοση: Eξαρτάται από την συσκευή
Μέγεθος: Eξαρτάται από την συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Αndroid από 5.0 και μετά, iOS από 9.0 και μετά
Κατασκευαστής: Goran Kovac
Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram