DuckDuckGo - Σταμάτα σήμερα να χρησιμοποιείς το Google

duckduckgo privacy search engine
 
Έχεις βαρεθεί να παρακολουθείται κάθε βήμα σου στο ίντερνετ; Βαρέθηκες να ψάχνεις για αντικείμενα και μετά να τα βλέπεις όλη μέρα σε διαφημίσεις στο Facebook και σε άλλες ιστοσελίδες; Τότε το DuckDuckGo είναι για εσένα. Η εναλλακτική μηχανή αναζήτησης μάς υπόσχεται σωστά αποτελέσματα χωρίς καμία παρακολούθηση.

Κάθε αναζήτησή μας παραμένει ιδιωτική, χωρίς να χρησιμοποιείται ως πληροφορία από καμία τρίτη εταιρία. Το DuckDuckGo είναι πλήρως κρυπτογραφημένο και η ιστοσελίδα μπλοκάρει όλους του trackers, κοινώς τα προγράμματα που παρακολουθούν εμάς και τα cookies μας. Όπως δηλώνουν οι δημιουργοί του DuckDuckGo, η μηχανή δεν κρατάει καμία προσωπική πληροφορία. Αυτό σημαίνει πως παραμένουμε ανώνυμοι και δεν "κουβαλάμε" το βάρος καμίας αναζήτησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το DuckDuckGo δεν είναι μία νέα ιστοσελίδα. Η λειτουργία του ξεκίνησε το 2008 και από τότε μέχρι σήμερα έχει κερδίσει αρκετούς οπαδούς. Όπως είναι λογικό η ιστοσελίδα μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το Google στη καθημερινότητά μας, είτε πραγματοποιούμε αναζήτηση από τον υπολογιστή μας, είτε από το κινητό μας τηλέφωνο.

Για όσους ήδη σκέφτονται την αλλαγή, το DuckDuckGo μπορεί να αντικαταστήσει και άλλα προγράμματα. Η εταιρία έχει αναπτύξει τον δικό της browser, αλλά και την δική της υπηρεσία χαρτών, το DuckDuckGo Directions, για αντικατάσταση των Chrome και Maps αντίστοιχα.

Επίσκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://duckduckgo.com/

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram