[How to]: Οδηγός εγκατάστασης πολυτονικού συστήματος σε Windows

γραφή σε πολυτονικό σε υπολογιστή

Η γραφή με χρήση πολυτονικού συστήματος σε υπολογιστή μπορεί να ακούγεται περίπλοκη, αλλά είναι μία εύκολη διαδικασία. Τουλάχιστον η... εγκατάστασή της. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να έχουμε Windows XP ή νεότερα στον υπολογιστή μας και έπειτα να ενεργοποιήσουμε τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

Η ενεργοποίηση του πολυτονικού είναι απλή υπόθεση και δεν θα μας πάρει πάνω από 5 λεπτά. Αρκεί να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τον αναλυτικό οδηγό του Γιάννη Παπαθανασίου. Στον προηγούμενο σύνδεσμο θα βρείτε τον οδηγό με εικόνες και επεξηγήσεις για κάθε ένα βήμα.

Μετά την εγκατάσταση η αλλαγή σε πολυτονικό είναι αρκετά απλή. Πατώντας Alt + Shift μεταφερόμαστε από το αγγλικό στο ελληνικό πληκτρολόγιο (και αντίστροφα). Όταν είμαστε στο ελληνικό, αρκεί να πατήσουμε Ctrl + Shift για να γίνει η εναλλαγή μεταξύ μονοτονικού και πολυτονικού συστήματος.
 
εγκατάσταση πολυτονικό
 
Όπως συμβαίνει με όλα τα πληκτρολόγια/γλώσσες που μπορούμε να προσθέσουμε στα Windows, η χρήση του πολυτονικού είναι δυνατή στα περισσότερα προγράμματα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι σουίτες γραφείου (Microsoft, OpenOffice κ.α.), οι περισσότεροι email clients και σε browser.
 
Το μόνο που μένει είναι να συνηθίσουμε την χρήση του πολυτονικού. Σε αυτό θα μας βοηθήσει η παραπάνω εικόνα.

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram