Rescuezilla - Ολικό backup αρχείων και λειτουργικού για άμεση επαναφορά σε περίπτωση βλάβης

χαλασμένος σκληρός επαναφορά αρχείων

Το Rescuezilla είναι ένα απίστευτο εργαλείο, απαραίτητο για κάθε χρήστη ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πρόκειται για ένα εργαλείο disk imaging, δηλαδή χρησιμοποιώντας το θα φτιάξουμε ένα πλήρες αντίγραφο του σκληρού μας δίσκου στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Προγράμματα, αρχεία, ρυθμίσεις και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε, επανέρχονται μέσα σε λίγα λεπτά, στη κατάσταση που τα αφήσαμε. Φυσικά, σημαντικό είναι η διαδικασία του backup να γίνεται τακτικά ώστε το σημείο επιστροφής να είναι πρόσφατο. Η διαδικασία του backup μπορεί να γίνει ακόμη και αν δεν μπορούμε να ανοίξουμε φυσιολογικά τον υπολογιστή μας ή ακόμη και αν δεν μπορούμε να κάνουμε login.

Το λειτουργικό που χρησιμοποιούμε δεν έχει καμία σημασία, αφού το πρόγραμμα τρέχει εξωτερικά. Για να το ξεκινήσουμε πρέπει να κατεβάσουμε το ISO αρχείο, να το κάψουμε σε ένα USB φλασάκι ή CD-ROM και έπειτα να bootάρουμε τον υπολογιστή μας από αυτό. Μέσα στο γραφικό περιβάλλον που θα ανοίξει, μπορούμε να κάνουμε backup, restore και recovery, σε αρκετά απλά βήματα.

Μάλιστα, μέσα στο απλό γραφικό περιβάλλον βρίσκεται και ένας browser, σε περίπτωση που χρειαστείτε κάτι τέτοιο όταν ο σκληρός δίσκος σας "προδώσει".

Έκδοση: 2.1.3
Μέγεθος: 890 ΜΒ
Λειτουργικό σύστημα: Windows, Linux, Mac
Κατασκευαστής: Rescuezilla
Πηγή: rescuezilla.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram