Countries of the World - Μία τρομερή ιστοσελίδα για τους φίλους της Γεωγραφίας

ιστοσελίδα με όλες τις χώρες του κόσμου!

Το Countries of the World είναι μία φανταστική ιστοσελίδα με πολύ μεγάλο όγκο πληροφοριών που αφορά όλες τις χώρες του κόσμου. Η σελίδα είναι εξολοκλήρου αφιερωμένη στις χώρες και διαθέτει διάφορες λίστες (π.χ. μικρότερες χώρες του κόσμου) και σημαντικές πληροφορίες για αυτές.

Ταυτόχρονα, μέσα στη σελίδα θα βρούμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για κάθε χώρα όπως πρωτεύουσα, εθνικό νόμισμα, γλώσσα, ζώνη ώρας, κώδικες τηλεφώνου και πολλά ακόμη. Σίγουρα αρκετοί θα βρουν ενδιαφέρουσες και τις σημαίες όλων των κρατών, συγκεντρωμένες σε ένα σημείο.

Παράλληλα, αυτό που κέντρισε το δικό μας ενδιαφέρον είναι οι πληροφορίες που αφορούν το πως μία χώρα ξεκινά να θεωρείται χώρα και πως ορίζεται ως αυτόνομη. Η ιστορία είναι αρκετά μεγάλη και αυτός είναι ο λόγος που σήμερα υπάρχουν 193 χώρες μέλη των Ηνωμένων Εθνών, 2 «observers» (Παλαιστίνη και Βατικανό) και η Ταϊβάν με το Κόσοβο, δύο χώρες που δεν έχουν αναγνωριστεί από όλες τις υπόλοιπες, παρά μόνο από κάποιες.

Το παραπάνω θα εξιτάρει το ενδιαφέρον των φίλων της Γεωγραφίας και θα δώσει ώθηση για ακόμη περισσότερες αναζητήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που λατρέψαμε το Countries of the World και το προτείνουμε σε όλους!


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.countries-ofthe-world.com

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram