Μίσος Ρατσισμός και Παραμύθια - Τι πραγματικά διδάσκεται στα ιερά βιβλία του Χριστιανισμού

Μίσος Ρατσισμός και Παραμύθια

Από τον επίλογο του βιβλίου:

H θρησκευτική πίστη σημαίνει ισχυρή πεποίθηση σε κάτι, παρά την απουσία απόδειξης. Αποτελεί προδοσία της ανθρώπινης ευφυίας, υπονομεύει την επιστημονική γνώση και την καλλιέργεια ήθους.
Σε περίπτωση, που υπήρχαν σοβαρές αποδείξεις για τα θρησκευτικά δόγματα, τότε δεν θα επρόκειτο για πίστη, αλλά για γνώση.

Οι έλλογοι άνθρωποι δεν μπορούν να σέβονται τη θρησκεία -αν ενδιαφερόμαστε να
υπερισχύσει η εντιμότητα της υποκρισίας- και το να δείχνουμε ψευτοσεβασμό στη θρησκεία δεν θα ήταν μόνο ανέντιμο, αλλά θα επέτρεπε το θρίαμβο των προλήψεων και των προκαταλήψεων του μεσαίωνα και την παράλληλη άρση των κοινωνικών και ατομικών ελευθεριών, που με τόσο κόπο και πόνο κατέκτησαν οι άνθρωποι τους τελευταίους αιώνες.
 
Αντί να είμαστε πρόθυμοι να περιορίσουμε την ελευθερία του λόγου χάρη του υποκριτικού σεβασμού προς τη θρησκεία, θα έπρεπε να περιορίσουμε το σεβασμό προς τη θρησκεία χάρη του ελεύθερου λόγου. Αυτό επιτάσσει η αναζήτηση της αλήθειας και της ελευθερίας.

Ένα δωρεάν βιβλίο του Γιάννη Λάζαρη, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε σε PDF από το σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου. 

Ο Γιάννης Λάζαρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος Ε.Μ.Π. και διευθυντής του διαδικτυακού περιοδικού «Ελεύθερη Έρευνα».

Είδος αρχείου
: PDF
Μέγεθος: 9.2 MB
Σελίδες: 216
Συγγραφέας: Γιάννης Λάζαρης
Πηγή: freeinquiry.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal