Η «μαγική» συντόμευση στα Windows 10 & 11 που θα σε σώσει

Μαγική συντόμευση πλήκτρων

Όλοι γνωρίζουμε τη πιο διαδεδομένη συντόμευση πληκτρολογίου στα Windows που είναι το Ctrl +C και το Ctrl + V,  δηλαδή το Copy-Paste. Όταν αντιγράφουμε ένα κείμενο, θα πρέπει να το επικολλήσουμε εκείνη τη στιγμή διότι αν αντιγράψουμε κάτι άλλο μετά, θα επικολληθεί εκείνο. Με λίγα λόγια, η αντιγραφή περιεχομένου αποθηκεύει στο clipboard (πρόχειρο) του υπολογιστή μόνο την τελευταία αντιγραφή που κάναμε. 

Πλέον, από τα Windows 10 και έπειτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές αντιγραφές που έγιναν στο παρελθόν -μέτρησα μέχρι και 25-  με μία μόνο συντόμευση! Χρησιμοποιώντας τη συντόμευση «Πλήκτρο των Windows + V» γίνεται αυτό το μαγικό!  Αν δε γνωρίζεις ποιο είναι το πλήκτρο των Windows βρίσκεται δίπλα στο αριστερό ALT και απεικονίζεται με το σύμβολο των Windows, εξού και η ονομασία του.

ιστορικό αντιγραφών στα Windows 10


Όπως βλέπεις στην παραπάνω εικόνα, αφού πληκτρολόγησα αυτή τη συντόμευση, εμφανίστηκε ένα μενού με τις τελευταίες αντιγραφές που έκανα. Πολύ βολικό και χρήσιμο χαρακτηριστικό που με βοηθάει πολύ στα κείμενά μου. Ελπίζω να βοήθησα! 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram