Tab Rotate - Αυτόματη εναλλαγή καρτελών στο Google Chrome

Αυτόματη εναλλαγή Tabs στον Google Chrome


Μόλις ανακάλυψα ένα εκπληκτικό πρόσθετο για τον browser μας, με το οποίο μπορούμε να εναλλάσσουμε αυτόματα οποιεσδήποτε καρτέλες (tabs) θέλουμε στον Google Chrome. Το Tab Rotate είναι ένα εργαλείο που κάνει ακριβώς αυτό που λέει χωρίς περιττές φανφάρες. 
Αφού εγκαταστήσουμε το πρόσθετο στο Google Chrome, πάμε στις ρυθμίσεις του (με δεξί κλικ στο εικονίδιο του Tab Rotate, πατάμε ''options'') όπου βλέπουμε ένα κείμενο κώδικα με γραμμένες κάποιες προεπιλεγμένες σελίδες. Είναι αυτές οι σελίδες του προγραμματιστή του Tab Rotate, και καλά κάνει και είναι εκεί, για να μας δείξει πως μπορούμε στη θέση τους να βάλουμε τις δικές μας σελίδες. 


Δημιούργησα τις δικές μου εναλλαγές με σελίδες που ενδιαφέρουν



Οπότε, όπως σας ανέφερα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να βάλουμε στον κώδικα τις σελίδες που θέλουμε να εναλλάσσονται αυτόματα. 
Υπάρχουν και επιπλέον ρυθμίσεις που είναι άκρως αναγκαίες, αφού στη θέση του "duration" θα πρέπει να ορίσουμε τη διάρκεια (σε δευτερόλεπτα) μεταξύ της εναλλαγών. Αυτό το κάνουμε σε κάθε σελίδα βάζοντας, τον αριθμό που θέλουμε. Στη θέση του "tabReloadIntervalSeconds" μπορούμε να ορίσουμε την αυτόματη ανανέωση των σελίδων (refresh) και σε πόσο χρόνο (δευτερόλεπτα). 

Τέλος, υπάρχουν ακόμα μερικές μικρορυθμίσεις, όπως την επιλογή σε true, αν θέλουμε οι σελίδες να φαίνονται σε πλήρη προβολή (fullscreen), αλλιώς τ' αφήνουμε όπως έχει σε false. 

Αφού κάνουμε αυτές τις ρυθμίσεις, πατάμε Save και είμαστε έτοιμοι. Με κλικ στο Play του εικονιδίου του Tab Rotate, ξεκινάει αυτόματα η εναλλαγή των tabs, όπως ακριβώς τα έχουμε ορίσει! 

σ.σ: Ένα εξαιρετικό πρόσθετο για όσους θέλουν να βλέπουν σε οθόνη του υπολογιστή, συγκεκριμένες σελίδες χωρίς καν να αγγίξουν το πληκτρολόγιο! Ιδανικό για καταστήματα τυχερών παιχνιδιών! 

Έκδοση: 0.4.1
Μέγεθος: 253 kb
Browser: Google Chrome
Κατασκευαστής: Kevin Sheedy
Πηγή: https://github.com/KevinSheedy/chrome-tab-rotate
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram