Biphase - Δωρεάν platform παιχνίδι για υπολογιστές και smartphone με θέμα τη διπολική διαταραχή

free platform game android steam ios biphase


Κατά καιρούς έχουμε παρουσιάσει διάφορα παιχνίδια, άλλοτε σοβαρά, άλλοτε πιο αστεία ή και περίεργα. Σήμερα, θα δούμε το Biphase ένα καλοφτιαγμένο platform παιχνίδι, που διατίθεται εντελώς δωρεάν για υπολογιστές και Android ή iOS smartphone.

To Biphase είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση λόγω της θεματολογίας του. Το παιχνίδι καταπιάνεται με το θέμα της διπολικής διαταραχής. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι η διπολική διαταραχή, πρόκειται για μία πάθηση που ανήκει στις διαταραχές διάθεσης. Το συναίσθημα του θεραπευόμενου κινείται εντός μη φυσιολογικού εύρους και εναλλάσσεται από περιόδους νορμοθυμίας (φυσιολογικής διάθεσης), σε περιόδους μανίας, υπομανίας ή κατάθλιψης (πηγή: psyxiatros.gr).

Ο πρωταγωνιστής του Biphase έχει αυτή την πάθηση και η εναλλαγή μεταξύ στους δύο κόσμους των βοηθά να κινείται μέσα στα διαφορετικά επίπεδα του παιχνιδιού. Οι δύο κόσμοι (μαύρος και κόκκινος) είναι το εργαλείο που έχει στα χέρια του ο παίκτης για να εξερευνήσει τον χώρο και να λύσει τους γρίφους που θα συναντήσει στο δρόμο του. Το Biphase υποστηρίζεται επίσημα από το Depression and Bipolar Support Alliance (DBSA) έναν οργανισμό που στηρίζει τα άτομα με τη συγκεκριμένη πάθηση.

Το παιχνίδι διατίθεται εντελώς δωρεάν μέσω του Steam, του Google  Play Store και του App Store.

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Windows, Android, iOS
Κατασκευαστής: Seasun
Πηγή: Steam, Google Play Store, App Store
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram