Calmly Writer - Ένα μαγικό web app συγγραφής κειμένου που σας ηρεμεί και θυμίζει γραφομηχανή

word online

Το Calmly Writer είναι ένα χρήσιμο δωρεάν και online εργαλείο γι’ αυτούς που θέλουν να εκφράσουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους με γραπτό λόγο, χωρίς περισπασμούς. Σε αντίθεση με άλλα πιο γνωστά προγράμματα που συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε, τα οποία μας βομβαρδίζουν με πληροφορίες για τη διάταξη, τη γραμματοσειρά κ.ά., το Calmly Writer είναι ό,τι πιο απλό μπορούμε να βρούμε για το συγκεκριμένο σκοπό.

Μπαίνοντας στο site, συναντάμε κάποιες πληροφορίες γι’ αυτό. Για να ξεκινήσουμε τη συγγραφή, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε στο «Calmly Online», την web έκδοση της εφαρμογής. Από κει και πέρα, βλέπουμε μία κενή σελίδα στην οποία μπορούμε να γράψουμε αυτά που θέλουμε και ένα εικονίδιο με τις ρυθμίσεις. 
 
Μέσω αυτού, μπορούμε να επιλέξουμε το πως θέλουμε να είναι το κείμενό μας όσον αφορά στην εμφάνιση, αν θέλουμε ήχο κατά την πληκτρολόγηση, dark mode, dyslexic mode, εμφάνιση σε πλήρη οθόνη, εκτύπωση και εισαγωγή εικόνων κ.α. 
Επίσης, το Calmly Writer μάς ενημερώνει για τον αριθμό των χαρακτήρων του κειμένου μας, των λέξεων, αλλά και πόσος χρόνος απαιτείται από τον αναγνώστη για να το διαβάσει. Όσον αφορά την επεξεργασία του κειμένου, αυτή γίνεται πολύ διακριτικά επιλέγοντας το κείμενο που θέλουμε να επεξεργαστούμε, εμφανίζοντας κάποιες βασικές λειτουργίες όπως: επιλογή τίτλου, επιλογές bold, υπογράμμισης, αρίθμηση, να βάλουμε λινκ σε λέξεις κ.α.

Όλες οι πληροφορίες και το κείμενο που βρίσκονται στο Calmly Writer αποθηκεύονται τοπικά στο δικό μας υπολογιστή και όχι στους server της εταιρίας.Το αποτέλεσμα μπορεί να αποθηκευτεί σε .txt, htm και docx μορφότυπα κειμένου. Να σημειωθεί πως η χρήση του γίνεται δωρεάν και υποστηρίζεται από Chrome, Chromium, Opera, Edge και Firefox.

Παράλληλα, η εταιρία διαθέτει το αντίστοιχο πρόγραμμα για να κατεβάσουμε στον υπολογιστή, για Windows και Mac, αλλά αυτό είναι επί πληρωμή.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: calmlywriter.com/

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram