Sketch 360 - Η νέα έξυπνη εφαρμογή σχεδίασης της Microsoft για Windows και Android

δωρεάν εφαρμογή σχεδίου 360 μοιρών για εσωτερικούς χώρους


To Sketch 360 δεν είναι μία εντελώς νέα εφαρμογή, όμως πρόσφατα επανασχεδιάστηκε και έγινε διαθέσιμη και για Android, αφού μέχρι πρότινος ήταν μόνο για υπολογιστές με Windows. Πρόκειται για μία πειραματική εφαρμογή σχεδίασης/ζωγραφικής που ξεκίνησε μέσω του Microsoft Garage Project της Microsoft αλλά τελικά έγινε ευρέως διαθέσιμη.

Τι όμως είναι αυτό που κάνει το Sketch 360 να ξεχωρίζει; Η απάντηση βρίσκεται στον αριθμό 360 που συνοδεύει το όνομα της εφαρμογής. Ενώ αρχικά ξεκινάμε να σχεδιάζουμε σε έναν καμβά, στη πραγματικότητα αυτός είναι σφαιρικός, με εμάς να βρισκόμαστε στο κέντρο αυτής της σφαίρας. Έτσι ένας αρχιτέκτονας, ένας σχεδιαστής εσωτερικών χώρων ή ένας σκηνοθέτης, μπορούν να σχεδιάσουν γρήγορα έναν χώρο. Παράλληλα μπορούμε και οι ίδιοι να σχεδιάσουμε το εσωτερικό το σπιτιού μας ή κάποιες αλλαγές που σκεφτόμαστε να κάνουμε στη θέση των επίπλων. Οι γραμμές στην οθόνη μάς βοηθούν να έχουμε μία καλύτερη αίσθηση του χώρου ώστε η σχεδίαση να είναι ευκολότερη. Μετακινώντας την συσκευή μας μπορούμε να αλλάξουμε τη γωνία που βλέπουμε το σχέδιο που έχουμε δημιουργήσει, χρησιμοποιώντας το γυροσκόπιο του κινητού μας.

Αφού ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας μπορούμε να το εξάγουμε ως JPEG και έπειτα να το ανεβάσουμε σε ιστοσελίδες όπως το Facebook ως μία εικόνα 360 μοιρών. Το Sketch 360 διατίθεται εντελώς δωρεάν για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android, μέσω του Google Play, ενώ στο Windows Store είναι διαθέσιμη η αντίστοιχη έκδοση για υπολογιστές.

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Android, Windows
Κατασκευαστής: Microsoft
Πηγή: Google Play Store, Windows Store
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

 
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram