Imperium - Ένας μινιμαλιστικός File Manager για υπολογιστές με έξυπνες λειτουργίες και καρτέλες

Πρόγραμμα διαχείρισης αρχείων για windows linux


Η αλλαγή του file manager σε υπολογιστή είναι κάτι που δεν συνηθίζουμε όσοι χρησιμοποιούμε Windows. Αντίθετα, οι φίλοι του Linux είναι πιο εξοικειωμένοι με αυτήν. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν file manager για Windows, πλην του ενσωματωμένου που έχει αναπτύξει η Microsoft.
 
Το Imperium είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα διαχείρισης αρχείων, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει αυτό των Windows, αλλά και να γίνει η επιλογή των χρηστών Linux. Ενσωματώνει αρκετές νέες και έξυπνες λειτουργίες σε ένα απλό και μινιμαλιστικό περιβάλλον. Το γραφικό περιβάλλον του Imperium είναι σχεδιασμένο ώστε να μην μπερδεύει του απλούς χρήστες αλλά ταυτόχρονα να είναι αρεστό στους απαιτητικούς χρήστες που προτιμούν τη λειτουργικότητα από τα φανταχτερά γραφικά.

Η σημαντικότερη λειτουργία του Imperium είναι η δυνατότητα ανοίγματος νέας καρτέλας. Αυτό σημαίνει πως όπως κάνουμε χρόνια και στους browser, μπορούμε να ανοίγουμε πολλούς διαφορετικούς φακέλους μέσα σε διαφορετικές καρτέλες, χωρίς να χρειαστεί ένα νέο παράθυρο. Το παραπάνω αυξάνει πολύ την παραγωγικότητά μας. Ταυτόχρονα, μπορούμε να κλειδώσουμε καρτέλες ή να τους δώσουμε διαφορετικά ονόματα 

Εκτός από τα παραπάνω, το Imperium διαθέτει την δική του πλούσια λίστα με συντομεύσεις, οι οποίες θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη. Φυσικά, κλασικές λειτουργίες όπως η αναζήτηση και η προεπισκόπηση αρχείων δεν θα γινόταν να μην υπάρχουν, με έξυπνες βελτιώσεις, Τέλος, ο Imperium μας δίνει τη δυνατότητα να μετονομάσουμε αρχεία μαζικά!

Πρόκειται για ένα αρκετά ελαφρύ πρόγραμμα που καταναλώνει περίπου 120MB μνήμης RAM, υπό φυσιολογικές συνθήκες!

Έκδοση: 0.9.13
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Windows, Linux
Κατασκευαστής: Dreamcrafter
Πηγή: dreamcrafter.dev
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram