MezerTools - Ένα απαραίτητο πρόγραμμα για γραφίστες και front end προγραμματιστές

δωρεάν πρόγραμμα για μέτρηση γραφικών που εμφανίζονται στην οθόη
 
Αν είσαι γραφίστας, ασχολείσαι με το UI design ή είσαι front end προγραμματιστής, τότε το MezerTools είναι ένα πρόγραμμα που ίσως είχες ευχηθεί για την ύπαρξή του. Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα δημιουργημένο από ένα μόνο άτομο, και προορίζεται γιαWindows.

Με το MezerTools μπορούμε να μετρήσουμε με ακρίβεια ενός pixel οτιδήποτε προβάλλεται στην οθόνη του υπολογιστή μας. Αρκεί ένα πάτημα της σχετικής συντόμευσης (Win+Shift+C) και τότε θα εμφανιστεί το εργαλείο μέτρησης στην οθόνη μας. Αυτό μοιάζει με κάβουρα, του οποίου τις δαγκάνες μπορούμε να μετακινούμε με ακρίβεια pixel. Έτσι ανά πάσα στιγμή ξέρουμε το μέγεθος του γραφικού στοιχείου που βρίσκεται ανάμεσά τους.

Το MezerTools διαθέτει κάποιες πολύ χρήσιμες συντομεύσεις για να κάνει τη χρήση του ευκολότερη. Μπορούμε να περιστρέψουμε το εργαλείο μας, να αλλάξουμε το χρώματα του, να το μετακινήσουμε, να αυξήσουμε την απόσταση μεταξύ των άκρων του, αλλά και να αντιγράψουμε το μέγεθος του στοιχείου στο πρόχειρό μας. Στην ιστοσελίδα του προγράμματος θα βρείτε όλες τις διαθέσιμες συντομεύσεις αλλά και οδηγίες για το πως να τις αντικαταστήσετε με δικές σας.

Εκτός από τα παραπάνω, το MezerTools έχει ενσωματωμένο Color Picker εργαλείο για να μπορούμε να πάρουμε τον κωδικό της απόχρωσης ενός στοιχείου που εμφανίζεται στην οθόνη. Τέλος, το Hexer Tool μας επιτρέπει να κάνουμε μετατροπές από δεκαδικό σε δεκαεξαδικό σύστημα!

Έκδοση:2.3
Μέγεθος: 932KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows
Κατασκευαστής: Bayden Systems
Πηγή: bayden.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram