Ardour - Ένα επαγγελματικό πρόγραμμα ηχογράφησης, επεξεργασίας και μίξης ήχου

ardour δωρεάν πρόγραμμα ηχογράφησης και μίξης ήχου


Σπάνια βρίσκεις δωρεάν προγράμματα με την ποιότητα και τις δυνατότητες του Ardour. Πρόκειται για ένα DAW, δηλαδή Digital Audio Workstation ή στα Ελληνικά, ένα πρόγραμμα που μπορεί να ηχογραφήσει, να επεξεργαστεί και να μιξάρει αρχεία ήχου!

Οι δυνατότητες του Ardour ξεκινούν από την ηχογράφηση ενός ήχου, είτε κάνοντας χρήση μικροφώνου, είτε μίας διαφορετικής συσκευής εισόδου ήχου. Έπειτα, μπορούμε να επεξεργαστούμε το αρχείο που μόλις ηχογραφήσαμε, να κόψουμε το αρχείο σε διαφορετικά σημεία, να το συνδυάσουμε με άλλα και να διαγράψουμε σημεία που δεν μας ενδιαφέρουν μέσω drag 'n drop. Στο στάδιο της μίξης οι γνώστες θα βρουν όλες τις απαραίτητες λειτουργίες για να φέρουν το κομμάτι στα μέτρα τους. Πάρα πολλά εφέ και ρυθμίσεις είναι διαθέσιμα για να δημιουργηθεί το καλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα.

Οι δυνατότητες του Ardour είναι πραγματικά άπειρες και θα τις εκτιμήσουν επαγγελματίες συνθέτες, μουσικοί ή μηχανικοί ήχου. Λόγω της τεράστιας δουλειάς πίσω από το Ardour αυτό δεν είναι ακριβώς δωρεάν.

Ο πηγαίος κώδικάς του Ardoud είναι δωρεάν διαθέσιμος και ο καθένας μπορεί να τον κατεβάσει και να κάνει build την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος δωρεάν, στον υπολογιστή του. Παράλληλα, δίνοντας οποιοδήποτε ποσό, ακόμη και €1, μπορούμε να αποκτήσουμε άμεσα πρόσβαση στο Ardour χωρίς να μπλέκουμε με τον πηγαίο κώδικα του προγράμματος. Τέλος, υπάρχει μία δοκιμαστική έκδοση, η οποία τερματίζει μετά από 10 λεπτά χρήσης.

Έκδοση: 6.8
Μέγεθος: 68MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows, Linux, macOS
Κατασκευαστής: Paul Davis
Πηγή: ardour.org
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram