Memory Cleaner - Δωρεάν καθαρισμός της μνήμης RAM για να «ανασάνει» ο υπολογιστής

Καθαρισμός μνήμης RAM


Το Memory Cleaner είναι ένα δωρεάν εργαλείο που βελτιστοποιεί τη χρήση μνήμης RAM στον υπολογιστή μας ελέγχοντας τις διαδικασίες λειτουργίας και την προσωρινή μνήμη (cache) του συστήματος. 

Οι άνθρωποι της τεχνολογίας, είναι διχασμένοι για το πόσο χρήσιμα είναι τα εργαλεία καθαρισμού μνήμης, επειδή τα Windows (τουλάχιστον από τα Vista και έπειτα) διαχειρίζονται τη μνήμη αρκετά καλά.  Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα εργαλεία καθαρισμού μνήμης δεν είναι πολύ χρήσιμα, επειδή πολλά από αυτά χρησιμοποιούν λανθασμένες τεχνικές που σχετίζονται μόνο με παλαιότερες εκδόσεις των Windows (προ-Vista). 

Το Memory Cleaner από την άλλη, είναι πολύ καλύτερο επειδή χρησιμοποιεί λειτουργίες που είναι ενσωματωμένες στα Windows με αποτέλεσμα να ελευθερώνει με σύνεση τη μνήμη που πρέπει, χωρίς καμία επίπτωση στην απόδοση. 

Όταν εγκαταστήσεις το Memory Cleaner, δεν χρειάζεται να ανοίξεις ολόκληρο το παράθυρο της εφαρμογής για να το χρησιμοποιήσεις. Από τη system tray του υπολογιστή, μπορείς να έχεις πρόσβαση στο πρόγραμμα μέσω του εικονιδίου που βρίσκεται εκεί. Μέσα από το πρόγραμμα μπορείς να δεις πόση μνήμη καταναλώνει ο υπολογιστής σε πραγματικό χρόνο και να λάβεις τα μέτρα σου πατώντας δύο κουμπιά που κάνουν όλη τη δουλειά για τον καθαρισμό: Trim Processes Working Set και Clear System Cache. Φυσικά, στην καρτέλα Options, μπορούμε να ορίσουμε να γίνεται αυτόματος καθαρισμός όταν η χρήση μνήμης φτάσει το 80% ή να εκτελεί τον καθαρισμό κάθε 5 λεπτά (δεν το προτείνω). 

Για την ιστορία, να πούμε πως ο δημιουργός της εφαρμογής είναι ο  Koshy John, εργαζόμενος προγραμματιστής στη Microsoft με μεγάλη εμπειρία στο χώρο και επίσης είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το γνωστό καθαριστικό για υπολογιστές, DiskMax.

Έκδοση
: 2.72
Μέγεθος: 891 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Koshy John
Πηγή: koshyjohn.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal