Πως να πας πίσω στο χρόνο με το Street View του Google Maps

Ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο με το Google Street View


Οι Χάρτες της Google ενημερώνονται συνήθως κάθε λίγα χρόνια. Ανάλογα με την τοποθεσία, μπορούμε να ταξιδέψουμε πίσω στο παρελθόν, σε αρκετές περιπτώσεις, μέχρι και 15 χρόνια. Φυσικά, αναφέρομαι στο Street View του Google Maps όπου μπορούμε να «περπατήσουμε» στους δρόμους μια περιοχής, χάρη στα ειδικά οχήματα της Google που φωτογραφίζουν όλο τον πλανήτη. 

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα αποτελέσματά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία,  σε μερικά μέρη, μπορεί και να μην είναι διαθέσιμα. 

Τα βήματα: 
  • Ανοίγουμε του χάρτες της Google
  • Πληκτρολογούμε τη τοποθεσία που θέλουμε να πάμε


  • Επιλέγουμε το εικονίδιο με το πορτοκαλί ανθρωπάκι για να μας ανοίξει σε τρισδιάστατη απεικόνιση τη τοποθεσία που θέλουμε να δούμε. 
  • Στην πάνω αριστερή γωνία του χάρτη, αν βλέπουμε ένα εικονίδιο ρολογιού, πατάμε σε αυτό για να μεταβούμε σε προηγούμενο έτος ή έτη. Αν δεν υπάρχει το εικονίδιο με το ρολόι, τότε στην περιοχή που είμαστε, δεν υπάρχει καταγεγραμμένη πρότερη φωτογράφιση. Όπως βλέπετε στο παραπάνω screenshot, στη περιοχή της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, μπορούμε να περιηγηθούμε μέχρι και 10 χρόνια πριν (2011) και να δούμε τί άλλαξε από τότε, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε μια στάση το 2014 και να τερματίσουμε στο 2019 που είναι και η τελευταία ανανέωση. 

Πειραματιστείτε με διάφορες περιοχές και που ξέρετε, μπορεί να δείτε πράγματα που θα σας ξυπνήσουν αναμνήσεις. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram