Πως να πας πίσω στο χρόνο με το Street View του Google Maps

Ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο με το Google Street View


Οι Χάρτες της Google ενημερώνονται συνήθως κάθε λίγα χρόνια. Ανάλογα με την τοποθεσία, μπορούμε να ταξιδέψουμε πίσω στο παρελθόν, σε αρκετές περιπτώσεις, μέχρι και 15 χρόνια. Φυσικά, αναφέρομαι στο Street View του Google Maps όπου μπορούμε να «περπατήσουμε» στους δρόμους μια περιοχής, χάρη στα ειδικά οχήματα της Google που φωτογραφίζουν όλο τον πλανήτη. 

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα αποτελέσματά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία,  σε μερικά μέρη, μπορεί και να μην είναι διαθέσιμα. 

Τα βήματα: 
  • Ανοίγουμε του χάρτες της Google
  • Πληκτρολογούμε τη τοποθεσία που θέλουμε να πάμε


  • Επιλέγουμε το εικονίδιο με το πορτοκαλί ανθρωπάκι για να μας ανοίξει σε τρισδιάστατη απεικόνιση την τοποθεσία που θέλουμε να δούμε. 
  • Στην πάνω αριστερή γωνία του χάρτη, πατάμε στην επιλογή «εμφάνιση περισσότερων ημερομηνιών» για να μεταβούμε σε προηγούμενο έτος ή έτη. 

Ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο με το Google Street View


Όπως βλέπεις στο παραπάνω screenshot, στην περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης, μπορούμε να περιηγηθούμε μέχρι και 12 χρόνια πριν (2011) και να δούμε τις αλλαγές από τότε, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε μια στάση το 2014 και να τερματίσουμε στο 2019 που είναι και η τελευταία ανανέωση. 

Πειραματίσου με διάφορες περιοχές και που ξέρεις, μπορεί να δεις πράγματα που θα σου ξυπνήσουν αναμνήσεις. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal