Windows Thumbnail Generator - Το πρόγραμμα που «διορθώνει» το χαμένο χαρακτηριστικό των Windows 11

πρόγραμμα για χαρακτηριστικό που λείπει στα Windows 11


Είσαι από τους βιαστικούς που έτρεξαν να εγκαταστήσουν τα Windows 11; Εμείς σου έχουμε το πρώτο πρόγραμμα που έρχεται να σε βοηθήσει! Σήμερα, παρουσιάζουμε το Windows Thumbnail Generator, που κάνει ακριβώς ότι δηλώνει το όνομά του.

Πρόκειται για ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα που έρχεται να προσθέσει ένα χαρακτηριστικό που λείπει από τη νεότερη έκδοση των Windows. Όπως έχουν παρατηρήσει αρκετοί χρήστες, τα Windows 11 δεν έχουν μικρογραφίες στα εικονίδια των περιεχομένων των φακέλων. Εδώ έρχεται το Thumbnail Generator, το οποίο μας δίνει την επιλογή να δημιουργήσουμε μικρογραφίες σε όποιους φακέλους επιθυμούμε.

Αφού κατεβάσουμε το αρχείο και τρέξουμε το Thumbnail Generator.exe αρχείο, θα μας ζητηθεί να επιλέξουμε την διαδρομή όπου βρίσκεται ο φάκελος ή οι φάκελοι που θέλουμε να έχουν μικρογραφίες στο εικονίδιό τους. Έπειτα πατάμε το κουμπί Start και αναμένουμε. Αξίζει να σημειωθεί πως μπορούμε να επιλέξουμε η διαδικασία να γίνει και αναδρομικά, δηλαδή να προστεθούν μικρογραφίες και σε όλους τους υποφακέλους του φακέλου που επιλέξαμε.

Δεδομένου πως η εφαρμογή είναι ανοικτού κώδικα, όλος ο πηγαίος κώδικάς της βρίσκεται στη σελίδα της στο github για όσους θέλουν να τη μελετήσουν.

Έκδοση: 2.1
Μέγεθος: 72.8 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows 11
Κατασκευαστής: David Kang (Hahagu)
Πηγή: github.com/hahagu/WindowsThumbnailGenerator
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram