[Οδηγός]: Πως να δημιουργήσεις ένα ISO αρχείο των Windows 11


λήψη Windows 11

Μπορεί τα Windows 11 να έχουν μόνο λίγες εβδομάδες που ανακοινώθηκαν, όμως ο καθένας μπορεί πλέον να τα εγκαταστήσει στον υπολογιστή του. Φυσικά, μιλάμε για την Insider έκδοση του λειτουργικού, που λογικά θα απέχει αρκετά από την τελική έκδοση.

Για να αποκτήσουμε πρόσβαση στα Windows 11 μπορούμε να κάνουμε εγγραφή στο πρόγραμμα Windows Insider και να λάβουμε την αντίστοιχη ενημέρωση στον υπολογιστή μας. Ωστόσο, αν κάποιος θέλει να έχει σε ISO το νέο λειτουργικό άμεσα και χωρίς να είναι insider, έχουμε την λύση!

Αρχικά θα χρειαστεί να επισκεφθούμε την ιστοσελίδα: uupdump.net

Έπειτα κάνοντας κλικ στην επιλογή Dev Channel θα βρούμε πολλά builds των Windows 11. Καλό θα ήταν να κατεβάσουμε κάποιο πρόσφατο. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν μόνο εκδόσεις 64bit, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες το λειτουργικό θα τρέχει μόνο σε 64bit συστήματα.



Αφού επιλέξουμε ένα build, η ιστοσελίδα ανανεώνεται και μας ρωτάει ποια έκδοση των Windows  11 θέλουμε να κατεβάσουμε


Επιλέγουμε την έκδοση που επιθυμούμε (π.χ. Home ή Pro) και έπειτα πατάμε Next. Στην επόμενη σελίδα επιλέγουμε Download and convert to ISO και χωρίς να επιλέξουμε τίποτα άλλο πατάμε Create Download Package.



Ένα μικρό .zip αρχείο θα αρχίσει να κατεβαίνει στον υπολογιστή μας. Αφού το αποσυμπιέσουμε επιλέγουμε με δεξί κλικ το αρχείο upp_download_windows.cmd και το τρέχουμε ως διαχειριστής.


Αφού τρέξουμε το αρχείο ο υπολογιστής μας θα αρχίσει να κατεβάζει τα επιμέρους αρχεία και να δημιουργεί το τελικό ISO. Η εν λόγω διαδικασία κρατάει αρκετά λεπτά, συνήθως παραπάνω από μισή ώρα.

Το ISO αρχείο μας με τα Windows 11 είναι έτοιμο. Αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να το εγγράψουμε σε ένα USB stick με το Rufus, ή να το περάσουμε στο USB μας μαζί με τα υπόλοιπα λειτουργικά που έχουμε σε αυτό, χρησιμοποιώντας το Ventoy.

Πριν προχωρήσεις σε εγκατάσταση των Windows 11, δες αν ο υπολογιστής σου είναι ικανός να τα τρέξει με τον οδηγό μας.

Σημαντικό: Όσοι αποφασίσετε να εγκαταστήσετε τα Windows 11, καλό είναι να έχετε υπόψη πως μπορεί να υπάρξουν αρκετά bugs και ίσως δυσχεράνουν την εμπειρία σας με το λειτουργικό. Προτιμότερο είναι να τα δοκιμάσετε σε κάποια εικονική μηχανή όπως είναι το VirtualBox. Αν είσαι αρχάριος και πρώτη φορά ακούς για εικονικές μηχανές, σου προτείνω να περιμένεις μέχρι τέλους του χρόνου, όπου και θα βγει η κανονική και σταθερή έκδοση. 

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram