WinStars - Κάνε βόλτα στο Διάστημα μέσα από τον υπολογιστή ή το κινητό σου



winstars android ios windows linux space explore planitarium 3d

Το WinStars είναι ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που θα λατρέψουν οι φίλοι του διαστήματος. Αφού το εγκαταστήσουμε μπορούμε να περιηγηθούμε στο διάστημα και να εξερευνήσουμε πάρα πολλά ουράνια σώματα, σε τρισδιάστατη προβολή!

Οι θέσεις των σωμάτων είναι ακριβείς, αφού όλα είναι τοποθετημένα στην θέση που είχαν μία χρονική στιγμή. Επιλέγοντας ένα ουράνιο σώμα, ή ένα σύμπλεγμα σωμάτων (π.χ. έναν αστερισμό), το WinStars θα μας εμφανίσει πληροφορίες για αυτό, αλλά και πρόσφατα σχετικά νέα. Για παράδειγμα, αν πρόσφατα δημοσιεύτηκε μία έρευνα σχετική με τον Κρόνο, το WinStars θα εμφανίσει τις σχετικές πληροφορίες, όταν επιλέξουμε τον πλανήτη.

Μάλιστα, σε ορισμένα ουράνια σώματα μπορούμε να εξερευνήσουμε και διαφορετικές περιοχές, με το πρόγραμμα να μας ενημερώνει για την ονομασία τους αλλά και τα χαρακτηριστικά τους. Πρόκειται για ένα λογισμικό που είναι κατάλληλο και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αφού μπορεί να λειτουργήσει ως πλανητάριο ή ως άτλαντας του διαστήματος. Σίγουρα, εκπαιδευτικοί και παιδιά που βρίσκουν ενδιαφέρουσα την αστροφυσική θα το λατρέψουν!

Ένα από τα δυνατά σημεία του WinStars είναι πως η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο σε υπολογιστές, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα προγράμματα του είδους. Αντίθετα μπορούμε να το κατεβάσουμε εντελώς δωρεάν και σε Android smartphone ή tablet, αφού διατίθεται και μέσω του Google Play Store. Παράλληλα, η έκδοσή του για iOS είναι ήδη υπό ανάπτυξη και θα την βρούμε μέσω του προγράμματος της Apple για πρώιμη πρόσβαση σε εφαρμογές, TestFlight!

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Android, iOS, Windows, Linux, MacOS
Κατασκευαστής: Frank Richarg
Πηγή: winstars.net
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram