Ίντερλαντ: Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου παίζοντας (διδακτικό παιχνίδι για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο)

Ίντερλαντ: Εκπαιδευτικό παιχνίδι για την ασφάλεια του διαδικτύου


Το Ίντερλαντ είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό παιχνίδι που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τα παιδιά να μάθουν πέντε βασικά μαθήματα μέσα από τέσσερα διαφορετικά μίνι παιχνίδια, ή «πίστες». Τα παιδιά προσκαλούνται να αναδειχτούν Ήρωες του Διαδικτύου παίζοντας ένα παιχνίδι όπου αντιστέκονται σε χάκερ, βουλιάζουν ηλεκτρονικούς ψαράδες, υπερνικούν διαδικτυακούς εκφοβιστές, αποφεύγουν υπερκοινοποιητές και, εντέλει, μαθαίνουν να πλοηγούνται στον κόσμο του διαδικτύου με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. 

Το Ίντερλαντ δημιουργήθηκε με τη συνδρομή εμπειρογνωμόνων της ψηφιακής ασφάλειας και έχει πιστοποιηθεί ως προς την ευθυγράμμισή του με τα πρότυπα της Διεθνούς Εταιρίας για την Τεχνολογία στην Εκπαίδευση (ISTE).

Το Ίντερλαντ είναι εξολοκλήρου στην Ελληνική γλώσσα με κείμενο και αφήγηση. Νομίζω πως όλα τα παιδιά και οι γονείς μαζί θα πρέπει να παίξουν αυτό το διδακτικό παιχνίδι. 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram