Terragen - Ένα πανίσχυρο πρόγραμμα δημιουργίας ρεαλιστικών τοπίων

terragen 3d render environments


Το Terragen είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας τοπίων, μία κατηγορία προγραμμάτων που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει. Πριν περάσουμε στη λειτουργία του, αξίζει να σημειώσουμε πως πρόκειται για ένα επί πληρωμή πρόγραμμα, αλλά υπάρχει και η αντίστοιχη δωρεάν έκδοσή, η οποία μας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσουμε για μη εμπορικούς σκοπούς.

Το Terragen, μας βοηθάει να δημιουργήσουμε τοπία ξεκινώντας από το μηδέν. Τα τοπία που δημιουργούνται είναι πλήρως παραμετροποιήσιμα, αφού ο χρήστης μπορεί να πειράξει το έδαφος, την βλάστηση, να προσθέσει νερό και κτίσματα. Πολλοί επαγγελματίες ή ερασιτέχνες δημιουργοί χρησιμοποιούν το Terragen για να δημιουργήσουν περιβάλλοντα που θα χρησιμοποιήσουν σε ταινίες, σε παιχνίδια ή εφαρμογές VR.

Οι δυνατότητες του Terragen είναι πραγματικά τεράστιες, με τους χρήστες να μπορούν να δημιουργήσουν ολόκληρους πλανήτες! Αφού δημιουργηθεί ένα τοπίο, μπορούμε να ελέγξουμε την θέση του ηλίου, το πόσα σύννεφα θα έχει, και τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν. Για ν καταλάβεις τη δημοφιλία αλλά και την αξιοπιστία του προγράμματος, το Terragen, χρησιμοποιήθηκε για να φτιαχτεί το δημοφιλές εισαγωγικό βίντεο των ταινιών της Paramount, 
 
Μέσω του παρακάτω συνδέσμου μπορούμε να κατεβάσουμε το Terragen για Windows και Mac OS υπολογιστές και να ξεκινήσουμε την δημιουργία νέων κόσμων. Επίσης, μπορείτε μέσω του καναλιού στο Youtube, της Planetside Software, δημιουργό εταιρίας του Terragen, να δείτε πολλά και χρήσιμα βίντεο. 

Έκδοση: 4.5
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Windows, Mac Os
Κατασκευαστής: Planetside Software
Πηγή: planetside.co.uk
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram