Πηνελόπη Δέλτα: «Μάγκας» - Δωρεάν βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή

Μάγκας - Δωρεάν βιβλίο από την Πηνελόπη Δέλτα


Το μυθιστόρημα «Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα, εκδόθηκε σε ψηφιακή μορφή τον Μάρτιο του 2019 στο Ηράκλειο Κρήτης υπό την επιμέλεια του Γιάννη Φαρσάρη με σκοπό την ελεύθερη διανομή στο διαδίκτυο από την Ανοικτή Βιβλιοθήκη ως κοινό κτήμα. 

Κοινό Κτήμα (Public Domain): Είναι τα έργα αυτά που ανήκουν στο κοινό κτήμα, δηλαδή ανήκουν δωρεάν σε όλους, χωρίς πνευματικά δικαιώματα, καθώς έχουν παρέλθει 70 έτη από τον θάνατο του δημιουργού τους.


Απόσπασμα από το βιβλίο:

Ήταν πρώτη φορά που με πλήγωναν και με πρόσβαλλαν οι ανθρώπινες προλήψεις. Έκτοτε άκουσα πολλές αδικίες στη ζωή μου. Κ' αυτή η πρώτη με πόνεσε, με πλήγωσε πολύ. Συνηθίζουν οι άνθρωποι να λεν άλλους ανθρώπους «ζώα», «κτήνη»,  τετράποδα», για να βρίσουν και να τους πουν περιφρονητικά πως δε σκέπτονται, δεν αισθάνονται, δεν κρίνουν, δε νιώθουν. Το άκουσα και το ακούω. Και δεν το συνήθισα ποτέ.
Γιατί άραγε είναι περιφρονητικό να σε πουν ζώο; Γιατί είναι προσβολή να είσαι τετράποδο; Ή μήπως ο αριθμός των ποδαριών κάνει την αξία των ζωντανών; Ή μήπως εμείς δεν αισθανόμαστε; Δεν κρίνομε; Δεν αγαπούμε; Δεν πονούμε το ίδιο, αν όχι και περισσότερο από τους ανθρώπους;

Το βιβλίο μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν σε PDF, ePub, Kindle Mobi αλλά και να το ακούσετε ως Audio Book. 

Είδος αρχείου: PDF, e-Pub, Kindle Mobi, Audio Book
Μέγεθος: 2.05 MB (PDF)
Σελίδες: 358 
Συγγραφέας: Πηνελόπη Δέλτα
Πηγή/Εκδόσεις: Ανοικτή Βιβλιοθήκη
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram